WK39: WHITNEY HOUSTON X CLEAN BANDIT – HOW WIL I KNOW

auteur on 3 oktober 2021

Elke week kiest de Producerin een nieuwe tip, die in het eerste
uur van The Music Penthouse bekend gemaakt wordt.
Deze week is de tip: Whitney Houston x Clean Bandit – How Will I Know

De tip van deze week is een remix van het aloude nummer van Whitney Housten, How Will I Know.

Dat de muziek van Whitney Houston bijna tien jaar na haar overlijden nog voortleeft, is in de afgelopen tijd duidelijk geworden. De Noorse producer Kygo scoorde in 2019 een grote hit met zijn mix van haar Higher Love en David Guetta en John Newman brachten eerder dit jaar ook een herbewerking van How Will I Know uit. Clean Bandit neemt dit nummer nu nogmaals onder handen met hun direct herkenbare eigen geluid.

in 1985 bracht Whitney Houston haar single How Will I Know uit, toentertijd bij ons een bescheiden hit maar in Amerika een nummer 1 hit in meerdere lijsten.

Dertig jaar later blaast Clean Bandit de Whitney-klassieker als EDM-track nieuw leven in. Whitney Houston staat sowieso weer volop in de belangstelling, eerder werd al bekend gemaakt dat in 2022 de Whitney Houston biopic ‘I Wanna Dance With Somebody’ in de bioscoop wordt verwacht. Deze film wordt geschreven en geproduceerd door dezelfde man, Anthony McCarten, die ook verantwoordelijk was voor de muzikale kaskraker ‘Bohemian Rhapsody’.

De tip van deze week kenmerkt zich door een tijdloze hit ‘How Will I Know’, in een mix van Houston’s onvergetelijke stem met de unieke klanken van de Engelse band Clean Bandit. Zelf schrijf Clean Bandit op Instagram: “We waren verrast en vereerd dat we werden gevraagd om ‘How Will I Know’ van de legende Whitney Houston te remixen”.

Whitney Houston x Clean Bandit – How Will I Know

IS THE MUSIC PENTHOUSE TIP VOOR DEZE WEEK


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio