WK34: Robin Schulz, Alle Farben & Israel Kamakawiwo’ole – Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World

auteur on 29 augustus 2021

Elke week kiest de Producerin een nieuwe tip, die in het eerste uur
van The Music Penthouse bekend gemaakt wordt.
Deze week is de tip: Robin Schulz, Alle Farben & Israel Kamakawiwo’ole – Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World

Zomer, zon, surfen en het geluid van de zee, dit zijn de beelden waar veel mensen meteen aan denken als ze het woord Hawaï horen. Oké, sommige zullen denken aan de “Special Agents” van Hawaï Five-0. Hawaï is voor ons, muziekliefhebbers, muzikaal gezien een paradijs, zeker nu The Music Penthouse tip daar gedeeltelijk vandaan komt.

Het origineel ontstond in 1987 toen Israël Kamakawiwo’Ole ’s-nachts een ingeving kreeg en per direct een studio boekte om een medley op te nemen. Een nummer wat tot 1993 op de plank bleef liggen. “Somewhere Over The Rainbow / What A Wonderful World”. Nu in 2021 hebben Robin Schulz en Alle Farben hun make-over gemaakt. Het klinkt nu helder, maar de tekst is hetzelfde gebleven.

Oorspronkelijk komt het nummer uit de film “The Wizard of Oz”. Het werd voor het allereerst gepubliceerd in 1939, gezongen in de film door Judy Garland.

Israël Kamakawiwo’Ole zong dit lied ooit om campagne te voeren voor het behoud van de Hawaiiaanse natuur en cultuur, iets waar hijzelf deel van uitmaakte.  Zijn inzet gaf hij met zijn versie van “Somewhere Over The Rainbow” een nummer wat hij koppelde aan “What A Wonderful World” van jazzlegende Louis Armstrong. De duidelijke boodschap: Ja, er is haat, machtsstrijd, problemen en rampen in de wereld, maar ze maken geen schijn van kans als we streven naar vriendschap, heldere kinderogen en een intacte natuur. Want dan leven we in een wonderlijke wereld. Een meer dan goede gedachte van de man die zo zwaarlijvig was dat hij geen normale ukelele meer kon bespelen. En helaas stierf in 1997 op slechts 38-jarige leeftijd.

Robin Schulz heeft nu met Alle Farben de 20 jaar oude songversie van en met Israel Kamakawiwo’Ole nieuw leven ingeblazen. Wellicht ook mede omdat het nummer door de Amerikaanse Library of Congress geselecteerd is voor opname in het National Recording Registry als cultureel erfgoed.

Het nummer greep de producerin sowieso aan en maakte er de tip van deze week van.

Robin Schulz, Alle Farben & Israel Kamakawiwo’ole – Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World


is The Music Penthouse tip van deze week


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio