WK 48: GAYLE – ABCDEFU

auteur on 5 december 2021

Elke week kiest de Producerin een nieuwe tip, die in het eerste 
uur van The Music Penthouse bekend gemaakt wordt.  
Deze week is de tip: Gayle – abcdefu 

Gayle is pas 17 jaar oud en komt uit Dallas, Texas, maar woont al een paar jaar in Nashville. In 2021 tekende ze een platencontract met major label Atlantic Records, die de tip van deze week, abcdefu, hebben uitgebracht.

Ze werd ontdekt tijdens een zangwedstrijd door voormalig American Idol-jurylid en popsongwriter Kara DioGuardi. abcdefu is Gayle’s debuutsingle. Geschreven door de zangeres zelf, samen met Sara Davies en David Pittenger, de productie komt van Peter Nappi.

Net als Olivia Rodrigo’s hit Good 4 U, is abcdefu een kus-off lied voor een ex, hoewel abcdefu een veel agressievere manier van wegwezen is dan de eerste (eigenlijk kan je abcdefu het best vergelijken met het nummer van Halsey’s – Easier Than Lying).

Maar waar kwam de inspiratie vandaan voor het nummer? Eigenlijk heel simpel, als je het Gayle zelf vraagt. “Ik had de behoefte om een liedje te schrijven en daarmee tegen mijn ex en zijn familie te zeggen om op te rotten”. In de bijhorende clip breekt de zangeres met vrienden in het huis van haar ex in. Hierop reageert Gayle met “Het had op een andere manier gekund, misschien is dit niet helemaal het juiste geweest”.

Het nummer is in augustus uitgebracht en er wordt in het thuisland Amerika, gezien de tekst van het nummer, nogal terughoudend gereageerd. Maar de afgelopen weken is het nummer echt van de grond gekomen, zeker in het VK, dankzij het viraal gaan op de sociale mediaplatforms zoals You Tube (bijna 10 miljoen views), Spotify en TikTok. Dus daarmee is abcdefu wederom een plaat die dankzij social media in de hitlijsten staat en het ziet er ook naar uit dat het Gayle’s allereerste topper gaat worden in Nederland. The Music Penthouse helpt een handje.

GAYLE – ABCDEFU

 IS THE MUSIC PENTHOUSE TIP VAN DEZE WEEK. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio