WK 44: BENSON BOONE – GHOST TOWN

auteur on 7 november 2021

Elke week kiest de Producerin een nieuwe tip, die in het eerste 
uur van The Music Penthouse bekend gemaakt wordt.  
Deze week is de tip: Benson Boone – Ghost Town

The Music Penthouse tip van deze week komt van Benson Boone – Ghost Town. 

Na zijn optreden in seizoen 19 van American Idol was de jury lovend over hem. Echter besloot Boone de show te verlaten. Een reden hiervoor is nooit gegeven. Zijn TikTok account had in oktober al meer dan 1,7 miljoen volgers. 

Hij tekende vervolgens een platencontract bij Night Street Records, het label van Imagine Dragons frontman Dan Reynolds. Benson Boone begon met het maken van zijn eigen muziek. De Amerikaan bracht op vrijdag 15 oktober zijn debuutsingle ‘Ghost Town’ uit. De ballad is een van zijn eerste liedjes die hij schreef en op single uitbracht, volgens de 19-jarige zanger is het ‘een uitdrukking van emotionele volwassenheid’. 

“Het is het eerste nummer dat ik heb geschreven,” legt Benson uit. “Je mag naar de tekst luisteren en aan een relatie denken, maar dat is maar een deel ervan. Een van mijn beste vrienden had een giftige relatie met een meisje, en zo begon het idee ervan. Het is echter een heel volwassen liefdeslied.” 

Samen met het nummer bracht Benson de videoclip “Ghost Town” uit, die hij “een uitdrukking van mijn persoonlijkheid en jeugd” noemt. 

Tijdens zijn laatste jaar van de middelbare school vormden hij en een vriend een band voor hun jaarlijkse ‘Battle of the Bands’-wedstrijd. Destijds speelde Benson alleen piano, maar zijn vriend overtuigde hem om ook te zingen. “We hebben maar drie keer geoefend, en tijdens die repetities voelde ik me niet super zeker. Toen het tijd was voor ons echte optreden, was het net een film. We waren de laatste band die optrad, de druk was hoog en de hele school keek naar ons. Toen klikte het. Ik weet niet wat er precies in mijn hoofd gebeurde, maar mijn stem klonk alsof hij er altijd al was geweest”, herinnert Benson zich. “Het was een onverwachte gebeurtenis die me ertoe bracht mijn muzikale carrière te beginnen”. 

Daarna deed hij auditie voor American Idol vlak voor de universiteitsfinale en haalde hij de krantenkoppen toen hij zich vroegtijdig terugtrok uit de competitie. 

Benson noemt het werken met de Imagine Dragons-zanger ‘de meest ongelooflijke kans in zijn leven’ en noemde Dan Reynolds een geweldig persoon. 

“Het is een mengeling van opwinding en een beetje zenuwen, aangezien de hele wereld op het punt staat een nummer te horen dat op mij persoonlijk betrekking heeft”, legt Benson uit. “Het kan eng zijn om mensen die emotionele kant van je te laten zien, maar ik ben zo opgewonden om het eindelijk met mensen te kunnen delen.”  

Benson Boone – Ghost Town. 

IS THE MUSIC PENTHOUSE TIP VAN DEZE WEEK. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio