WK 42: ADELE -EASY ON ME

auteur on 24 oktober 2021

Elke week kiest de Producerin een nieuwe tip, die in het eerste 
uur van The Music Penthouse bekend gemaakt wordt.  
Deze week is de tip: Adel – Easy on me

Adele heeft  “Easy on Me” gedeeld, haar eerste nieuwe nummer in vijf jaar. Natuurlijk wordt dat nummer direct gebombardeerd tot The Music Penthouse Tip. Het nummer “Easy on Me” is tevens de eerste single van het deze week aangekondigde album “30”.

“Easy on Me” werd mede geproduceerd en geschreven door Greg Kurstin, die ook verantwoordelijk was voor de zeer succesvolle single “Hello” uit 2015.

De regisseur van de video, Xavier Dolan, was eveneens betrokken bij de clip van “Hello”. ‘Er is niets sterkers dan artiesten die na jaren van afwezigheid opnieuw contact maken met hun fans’, zei bij het delen van de video.

Adele bevestigde de releasedatum van “30” eerder deze week, na maanden van speculatie. Het wordt haar eerste album sinds haar derde album “25” uit 2015. Adele (inmiddels 33) noemde het nieuwe album naar haar dertigste levensjaar.

‘Toen ik drie jaar geleden aan dit album begon, was ik nog lang niet waar ik wilde zijn’, schreef Adele op social media. ‘Maar ik heb veel over mezelf geleerd. Ik heb laagjes losgelaten, maar ook nieuwe lagen aangetrokken. Ik heb me nog nooit zo vredig gevoeld. En dus ben ik er klaar voor om dit album nu uit te brengen.’

“Easy on Me” wordt geïntroduceerd met herhalende pianoakkoorden in de aanloop naar haar eerste couplet. Het is duidelijk dat, hoewel Adele een pauze van zes jaar nam van het actief uitbrengen van muziek, ze heeft gewerkt aan het verbeteren van haar stem. Terwijl ze opbouwt naar het refrein, slaakt het publiek een zucht van verlichting: de Adele die ze kennen en waar ze van houden is terug. “Easy on Me” is zeker niet het beste nummer van Adele, maar ze geeft een volwassen en opwindende kijk op “30”, haar album dat op 19 november uitkomt.

Adele – Easy On Me

IS THE MUSIC PENTHOUSE TIP VAN DEZE WEEK.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio