WIES – Maar Ik Doe Het Toch – Week 38

auteur on 12 september 2020

PERSBERICHT: Nieuwe single ‘Maar Ik Doe Het Toch’ van WIES vrijdag 11 september jl..
Op vrijdag 11 september jl. bracht WIES de single ‘Maar Ik Doe Het Toch’ uit. Bijna een jaar na het uitbrengen van hun debuutsingle ‘Soms Is Het Te Laat’. WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronic en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets Alt-J, of Spinvis meets The Black Keys.
‘Maar Ik Doe Het Toch’ gaat over groeien en terugvallen, een positieve en zelfverzekerde instelling die omslaat door een vastgeroeste negatieve gedachtegang. Het nummer is dit jaar geschreven en gaat over doemdenken: 2020 zou het jaar van WIES worden maar COVID19 trapte hard op de rem. Het belichaamt de zorgen over 2020, maar tegelijkertijd de hoop voor 2021.
WIES heeft eerder al twee singles uitgebracht. Met de eerste single ‘Soms Is Het Te Laat’ kwamen ze op verschillende radio playlists waaronder die van Radio 1 en 3FM, werden ze 3FM Talent en kregen ze een 3FM Megahit. Daarnaast eindigden ze als 21e bij de 3voor12 Song van het Jaar 2019. Na de release van de tweede single ‘Radiostilte’ stond de band op Noorderslag en kregen ze tijdens de show de 3FM Talent Award. Ze tourden al door het land als 3voor12- en OOR Talent bij Popronde, gingen ze mee als voorprogramma van Roxeanne Hazes en speelden ze nog vele andere shows in (concert)zalen en op festivals. Daarnaast eindigde de band als derde in de jaarlijkse Volkskrant Talentenverkiezing en werd de band één van de 12 van 3voor12 2020.
Op 5 oktober 2020 speelt WIES hun eerste uitverkochte clubshow in de grote zaal van Paradiso op anderhalve meter afstand. Ook zijn ze genomineerd voor de 3FM Awards in de categorie ‘Beste Track’ en ‘Beste Livestream’. Ook spelen ze de komende weken twee keer live op 3FM.

Wies Facebook: https://www.facebook.com/hetiseenwies/

( Bron: LAB Music )


Janna Albada | LAB Music | https://www.janna@lab-music.nl
tel | +31 (0)6-31091544 |
web | https://www.lab-music.nl |

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio