We kijken terug…

Q5Radio

Of zoals de Zeeuwen zeggen trugkieke . Wat kan er in bijna 6 jaar een hoop veranderen. Zo werd er over nagedacht in 2014 en op 1 november in dat jaar was het al zover. Q5Radio was geboren en hoe kom je aan z’n naam? Q5Radio is een kreet die gebruikt wordt om de audiokwaliteit aan te geven in de zendamateur wereld. Het zegt iets over de modulatie van het station waarmee je in gesprek bent. En die is bij ons echt Q5 te noemen.

De webpagina werd online gezet en vol gezet met informatie.

Q5Radio webpagina 2014

Er waren live programma’s te horen en programma’s die bij meerdere stations te beluisteren waren.

Oprichter en eigenaar Koos van der Stee.

In de programmering is er veel geschoven want dj’s komen en gaan. En uiteindelijk is ook besloten om alleen nog programma’s toe te laten die alleen en exclusief bij Q5Radio te beluisteren waren. En dan wordt de spoeling van gepassioneerde programmamakers wel iets dunner. Daarom hoort u tegenwoordig van maandag t/m vrijdag non stop muziek. Voorzien van nieuws en weer.

Ook is Q5Radio sinds 2018 te beluisteren op Hamsphere 4.0. Een platform met meer dan 70 duizend gebruikers over de hele wereld. Meer info is op onze pagina te vinden.

Je denkt er over na:

Hoeveel muziek is er op 6 jaar toegevoegd aan de database? Hoeveel banners en reclame afbeeldingen zijn er voorbij wel niet gekomen? Hoeveel uren hebben we er al ingestoken?

Q5Radio geboren 1 November 2014
Q5Radio geboren 1 November 2014

Hieronder de verschillende webpagina’s van Q5Radio.

webpagina 1
webpagina 2
webpagina 3
webpagina 4

We kijken met veel plezier terug op de afgelopen 6 jaar en onze motivatie is alleen maar sterker geworden. Mede door onze programmamakers en de artiesten die ons dagelijks voorzien van nieuwe muziek en natuurlijk door u als luisteraar. Want zonder luisteraars heeft radio maken weinig zin.


Deel...
Next Post

Peyton Gilliland - Dangerous - week 38

Biografie: De prestaties van Peyton Gilliland lezen als die van iemand die al veel langer in het vak zit dan zij. Met honderdduizenden luisterbeurten op Spotify, twee nummers genoemd als finalisten in de beroemde John Lennon International Songwriting Contest, en een productieteam onder leiding van niemand minder dan Cage The […]
Peyton Gilliland
Translate »