Victory – The Detroit Emeralds – week 36

auteur on 4 september 2021

Met verschillende wereldwijde hits op hun naam in de jaren 70 is en wordt hun muziek over de hele wereld gehoord en gevoeld. Na de Motown, Ric-Tic deal die de groep tekende met WestboundRecords.

Tot op de dag van vandaag zijn hun hits als Feel The Need In Me, Do Me Right en You Want It You got It nog steeds populair over de hele wereld. Emerald James Mitchell Jr. was ook lid van de Floaters en schreef mee aan hun wereldwijde nummer één hit Float On.

Destijds toerden The Detroit Emeralds de wereld rond met de grootste namen als Sammy Davis Jr. en James Brown.
Een paar decennia vooruitspoelen en The Detroit Emeralds tekende bij MCM Global Team.
Legendarische Detroit-bassist en producer Jerome Rimson die beide partijen met elkaar verbond, is een producer op de nieuwe opnames.

Medeoprichter, schrijver en zanger van de Detroit Emeralds, James Mitchell Jr. selecteerde persoonlijk drie nieuwe Emeralds omdat hij wil dat de erfenis wordt voortgezet. Hij draagt ​​nog steeds zijn zang bij aan alle nieuwe opnames!

Alle drie de nieuwe leden zijn zelf gevestigde artiesten. Lavel “Vel” Jackson, Eddie Cameron en Dewayne “Loc” Lomax completeren het kwartet met James Mitchell Jr.

De groep heeft gewerkt aan 5 nieuwe tracks die samen een EP vormen waarvan Victory de eerste single is. Het nieuwe nummer is geschreven door alle vier de leden en geproduceerd door MCM Global Team.

Video

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio