Tobi Ibitoye x Eneli – Jaleen – week 26

auteur on 26 juni 2021

Biografie
Tobi Ibitoye is een in Nigeria geboren singer-songwriter uit Roemenië, die pop-, elektronische en indie-rockmuziek uitvoert. Tobi is geboren in Abuja en is op 15-jarige leeftijd samen met zijn gezin naar Boekarest verhuisd.

Hier voltooide hij de Cambridge School of Bucharest, gevolgd door een graad in biologie. Zijn passie voor muziek viel echter altijd op. Hij maakte op jonge leeftijd kennis met religieuze muziek en begon viool te studeren samen met zijn moeder, die ook een professionele violiste is.

Large Ibitoye x Eneli

Tobi’s eerste grote muzikale succes was in 2015, bij de nationale tv-show – The Voice Romania. Hij eindigde als tweede, werd vervolgens ondertekend door Uninvited Artists en bracht zijn eerste single “Miss You” uit. In 2018 werd Tobi’s volgende single “Loving me” een enorm succes op iHeart Radio in de VS, en kwam binnen in verschillende toppen op Roemeense radiostations, zoals Dance FM.

In 2016 vermeldde Forbes Romania Tobi als een van de meest invloedrijke jongeren in het land onder de 30 jaar. Na “Loving me” heeft Tobi een aantal goed ontvangen nummers uitgebracht, zoals “Faith”, “Himalayas” en “Sun”, evenals zijn meest recente single “Rain Down Fire”.

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio