The Music Penthouse


KLIK HIER VOOR HET LAATSTE ONAIR NIEUWS

The Music Penthouse, elke zaterdag en zondag tussen 14:00 en 16:00 uur op Q5 Radio. Heerlijk luchtige radio met veel informatie over de artiesten en leuke weetjes. Radio met een big smile

Wekelijks zijn Eric van der Vaart en Tony Vos (en de Producerin) in de weer om de luisteraar niet alleen te voorzien van de muziek door de jaren heen, maar ook om de plaat, de artiest of de laatste achterklap van deze te ontrafelen. Standaard items zoals de discoplaat, een Openhaardsuggestie een Tip en een opmerkelijk bericht komen in het twee uur durende programma voorbij.

Sowieso een opmerkelijk feit is dat 1 programma uit 2 studio’s komt. Kijk hier maar eens. Beleef het mee wekelijks op Q5 Radio. Als je wat te zeggen of te vragen hebt, tmp@q5radio.nl.

De mannen van The Music Penthouse

Tony Vos

Sinds jaar en dag ben ik verslaafd aan het maken van radio. Het begon in mijn tienerjaren met toentertijd de illegale radio, Eric van der Vaart en ik hadden een eigen, veel beluisterd station in Den Haag, radio Regionaal. Sindsdien heeft het radio maken me nooit meer losgelaten. Na de illegale radio kwam vanzelfsprekend de legale, lokale, omroep en met het intreden van internet de streaming zenders, totdat ik uiteindelijk bij Q5-Radio terecht ben gekomen.

Ook bij Q5-Radio doe ik samen met Eric van der Vaart het programma The Music Penthouse presenteren. The Music Penthouse (TMP) is ontstaan in de lokale radiotijd toen we op de bovenste verdieping van een 20 hoog flatgebouw onze programma’s maakte. Daar komt ook de naam van het programma vandaan. Door de jaren heeft het programma zijn huidige vorm gekregen. Met items als ‘Opmerkelijk berichten ‘en de ‘discoplaat’. Het programma draait nu ongeveer 20 jaar en is bij Q5-Radio aan haar vierde station bezig. Natuurlijk wil ik met The Music Penthouse nog jaren verder bij Q5-Radio.

The Music Penthouse is elke zaterdag en zondag te beluisteren vanuit de Zoetermeerse studio’s exclusief bij Q5-Radio tussen 14:00 en 16:00 uur. Het eerste uur hoor je Eric van der Vaart het tweede uur ben ik je gastheer.

Eric van der Vaart

Vanaf mijn 15e jaar ben ik met radio bezig. Het begon allemaal bij radio Atlantis. De zender van radio Atlantis kwam niet verder dan het einde van de straat. Maar toch het was spannend je was op de radio. Daarna werd het serieuzer eerst bij radio Regionaal (samen met Tony Vos) en daarna nog diverse radiostations onder andere bij “radio stad Den Haag” waar alle beroemde dj’s van weleer zijn begonnen (Luck van Rooij (3FM), Rick Romijn (538), Ger van den Brink (radio 10) en DJ Jurgen(3FM)).

Na heel wat jaren als resident DJ in discotheek Amphion in Zoetermeer gedraaid te hebben heb ik ook het radio maken weer opgepakt. Samen met Tony Vos doe ik al bijna 20 jaar het programma The Music Penthouse met heel veel plezier. Nu bij Q5-Radio. Wekelijks ben ik enkele uren bezig aan het voorbereiden met het luistergenot (hoop ik) van de zaterdag en de zondag op de leukste, Q5-Radio.

Elke woensdag bespreken we het programma en de inhoud daarvan en elke zaterdag en zondag tussen 14:00 en 15:00 mag ik dan The Music Penthouse aftrappen en geef om 15:00 uur het stokje (lees microfoon) over aan Tony Vos. Zowel Tony Vos als ik doen dat vanuit een eigen radiostudio voorzien van de laatste snufjes.

Contact: tmp@q5radio.nl

SCROLL VERDER VOOR HET LAATSTE ONAIR NIEUWS
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1_1_Logo-Q5-Radio-17-09-16-kopie.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is onair-1.png

De Openhaardsuggestie.

Na 15 herfstweken met een Hardloopsuggestie (die lijst is hier nog steeds te vinden) is het in het winterseizoen tijd voor een Openhaardsuggestie. Een plaat speciaal uitgezocht om in de kille wintermaanden op je mediaspeler te zetten en af te spelen bij de openhaard -een nep openhaard, kolenkachel of de centrale verwarming mag natuurlijk ook- met een heerlijk glas drinken, samen of alleen, genieten van alles van wat het (binnen-) leven te bieden heeft.

De lijst met openhaardsuggesties, hieronder, wordt elke week aangevuld met een nieuw nummer. De nieuwste hoor je wekelijks in The Music Penthouse.

 1. Hallelujah (Pentatonix)
 2. A Winter’s Tale (Queen)
 3. A Hazy Shade of Winter (Simon & Garfunkel)
 4. Winter (Tori Amos)
 5. Englishman in New York (Sting) 

The Music Penthouse Tip

The Kid Laroi 

Charlton Kenneth Jeffrey Howard oftewel The Kid LAROI is amper zeventien, maar de Australiër is nu al een van de grootste beloften in de hiphopscene. In 2018 ontdekte triple J, zeg maar een van de belangrijkste radiozenders in het land, de toen nog maar veertienjarige rapper en met die exposure kon The Kid LAROI datzelfde jaar nog een platencontract bij Columbia Records verzilveren.  

In 2018 en 2019 mocht The Kid LAROI het voorprogramma voorzien van Juice WRLD, die zo hard onder de indruk was van het talent dat hij hem mee onder zijn vleugels nam. Het bezorgde The Kid een extra populariteit boost en dat ook ver buiten Australië. Op Juice WRLDs postuum album kon hij dan ook niet ontbreken en ook op het debuutalbum van het rijzende producerscollectief Internet Money (“Lemonade“) was LAROI te horen.  
 
In 2020 verschijnt zijn eerste mixtape, F*ck Love. Onder meer Cashmere Cat en Benny Blanco helpen hem met de productie. Na zijn hit Go, Tell Me en Need You Most (So Sick) is So Done eind oktober vorig jaar de vierde single van die mixtape. De opvolger van die track, Without You, krijgt het predicaat The Music Penthouse Tip. 

THE KID LAROI met WITHOUT YOU
IS THE MUSIC PENTHOUSE TIP VAN DEZE WEEK. 

De Producerin

Je hoort er vaak over, de Producerin. Niet zomaar een fictief iemand maar weldegelijk productief achter de schermen van The Music Penthouse. Ze is medeverantwoordelijk voor de Tip van het programma en de muziekkeuze van het eerste uur. En heel belangrijk ze zorgt dat het eerste uur op rolletjes loopt.

Tijdens de eerste corona lockdown was ze verantwoordelijk voor de muziek van het tijdelijke programma “van 6 tot studio 7” en deed daarin vol overgave het Corona nieuwsblok.

We willen jullie haar niet onthouden.

De Producerin

De Studio’s

Jij als vaste luisteraar weet vast en zeker dat The Music Penthouse uit twee verschillende studio’s komt. Niet dat Tony Vos en Eric van der Vaart niet naast elkaar willen zitten, gewoon omdat we niet bij elkaar wonen, we zijn geen setje.

Beide studio’s draaien op dezelfde techniek, aangestuurd door hier en daar wat andere apparaten. Zullen we eens gaan kijken in de studio van Tony Vos ook wel Studio 7b genoemd:

De mengtafel is van Tascam, een degelijk apparaat dat al jaren trouwe dienst doet. Daarnaast staat een Novation Launchpad om de software te besturen, denk aan het starten van jingles en de muziek. De 2 linker monitoren geven de live assist software weer en de rechter monitor is een computer als hulpmiddel voor de informatievoorziening.

Denk nou niet dat wat op tafel in het zicht staat alles is wat er nodig is voor radio te maken. Wat dacht je hiervan:

Deze apparaten staan enigszins verborgen maar zijn niet minder belangrijk. Ze zorgen ervoor dat het tweede uur van The Music Penthouse bij jou thuis in de huiskamer terecht komt.

Aan de andere kant van Zoetermeer, de metropool waar de uitzendingen van The Music Penthouse vandaan komen, staat de studio van Eric van der Vaart (neehee geen familie van) die noemen we Studio 7a.

In deze studio gaat het zo goed als hetzelfde er aan toe als in die van Tony Vos. Ik maak gebruik van een D&R radiotafel met alle startfuncties (starten van jingles en muziek) geïntegreerd in de mengtafel. De Novation gebruik ik om extra’s te starten. De live assist software is van ProppFrexx. De meest linker pc is er voor om de verbinding met Studio 1 in Zeeland te maken.

Ook hier een weggewerkte verrassing:

Microfoon processors, reverb, management system, geluidskaarten. Zelfs nog minidiskspelers en een cd speler voor reserve. De hele boel is met een partij kabels aan elkaar geknoopt daar krijgt een bord spaghetti de hik van.

Hardloopsuggesties

Tijdens de herfst draaide we 15 hardloopsuggesties, hieronder de complete lijst.

 1. When the rain begins to fall (Jermaine Jackson ft. Pia Zadora)
 2. Rain down on me (Kane)
 3. Cold as ice (Foreigner)
 4. It’s a rainy day (Ice MC)
 5. Walk on water (Milk Inc)
 6. Cold water (Major Lazer ft. Justin Bieber)
 7. No rain (Blind Melon)
 8. Here comes the rain again (Eurythmics)
 9. Ice ice baby (Vanilla Ice)
 10. Snow (Red Hot Chili Peppers)
 11. Hot ’n cold (Katy Perry)
 12. Start me up (Rolling Stones)
 13. Beautiful Day (U2) 
 14. September (Earth, Wind & Fire)
 15. Watermelon sugar (Harry Styles) 

Deel...
Translate »