The Music Penthouse

The music penthouse

Eric van der Vaart


Vanaf mijn 15e jaar ben ik met radio bezig. Het begon allemaal bij radio Atlantis. De zender van radio Atlantis kwam niet verder dan het einde van de straat. Maar toch het was spannend je was op de radio. Daarna werd het serieuzer eerst bij radio Regionaal (samen met Tony Vos) en daarna nog diverse radiostations onder andere bij “radio stad Den Haag” waar alle beroemde dj’s van weleer zijn begonnen (Luck van Rooij (3FM), Rick Romijn (538), Ger van den Brink (radio 10) en DJ Jurgen(3FM)).

Eric van der Vaart

Na heel wat jaren als resident DJ in discotheek Amphion in Zoetermeer gedraaid te hebben heb ik ook het radio maken weer opgepakt. Samen met Tony Vos doe ik al bijna 20 jaar het programma The Music Penthouse met heel veel plezier. Nu bij Q5-Radio. Wekelijks ben ik zo’n 3 uur bezig aan het voorbereiden voor 1 uur luistergenot (hoop ik) op de leukste, Q5-Radio.

Elke woensdag bespreken we het programma en de inhoud daarvan en elke zondag tussen 14:00 en 15:00 mag ik dan The Music Penthouse aftrappen en geef om 15:00 uur het stokje (lees microfoon) over aan Tony Vos. Zowel Tony Vos als ik doen dat vanuit hun eigen radiostudio die voorzien is van de laatste snufjes.


Tony Vos

Sinds jaar en dag ben ik verslaafd aan het maken van radio. Het begon in mijn tienerjaren met toetertijd de illegale radio, Eric van der Vaart en ik hadden een eigen, veel beluisterd station in Den Haag, radio Regionaal. Sindsdien heeft het radio maken me nooit meer losgelaten. Na de illegale radio kwam vanzelfsprekend de legale, lokale, omroep en met het intreden van internet de streaming zenders, totdat ik uiteindelijk bij Q5-Radio terecht ben gekomen.

Tony Vos

Ook bij Q5-Radio doe ik samen met Eric van der Vaart het programma The Music Penthouse presenteren. The Music Penthouse (TMP) is ontstaan in de lokale radiotijd toen we op de bovenste verdieping van een 20 hoog flatgebouw onze programma’s maakte. Daar komt ook de naam van het programma vandaan. Door de jaren heeft het programma zijn huidige vorm gekregen. Met items als ‘Opmerkelijk berichten ‘en de ‘discoplaat’. Het programma draait nu ongeveer 20 jaar en is bij Q5-Radio aan haar vierde station bezig. Natuurlijk wil ik met The Music Penthouse nog jaren verder bij Q5-Radio.

The Music Penthouse is elke zondag te beluisteren vanuit de Zoetermeerse studio’s exclusief bij Q5-Radio tussen 14:00 en 16:00 uur. Het eerste uur hoor je Eric van der Vaart het tweede uur ben ik je gastheer.

Deel...
Translate »