The Music Penthouse studio’s

De Studio’s

Jij als vaste luisteraar weet vast en zeker dat The Music Penthouse uit twee verschillende studio’s komt. Niet dat Tony Vos en Eric van der Vaart niet naast elkaar willen zitten, gewoon omdat we niet bij elkaar wonen. We hebben ze Studio 7a en Studio 7b genoemd. 

Studio 7a

Aan de ene kant van Zoetermeer, de metropool waar de uitzendingen van The Music Penthouse vandaan komen, staat de studio van Eric van der Vaart, die noemen we Studio 7a.

Eric van der Vaart maakt gebruik van een D&R radiotafel met alle startfuncties (starten van jingles en muziek) geïntegreerd in de mengtafel. De Novation wordt gebruik om extra spelers en apparaten te starten. De live assist software is van ProppFrexx, die zie je op de twee rechter monitoren. De meest linker pc is er voor de controle en de verbinding met Studio 1 in Zeeland te maken.

Op tafel is niet het enige wat in de studio staat, er staan nog wat apparaten om de uitzending en verbindingen compleet te maken. 

Microfoon processors, reverb, management system, geluidskaarten. Zelfs nog een minidiskspeler en een multimediaspeler voor alle soorten media om direct in de uitzending af te spelen. De hele bende is met een partij kabels aan elkaar geknoopt, daar krijgt een bord spaghetti de hik van.

Studio 7b

Studio 7b is het domein van Tony Vos. In deze studio gaat het zo goed als hetzelfde er aan toe als in die van Eric van der Vaart want beide studio’s draaien op dezelfde techniek, aangestuurd door hier en daar wat andere apparaten. 

Tony Vos gebruikt een mengtafel van Tascam, een degelijk apparaat dat al jaren trouwe dienst doet. Daarnaast staat een Novation Launchpad om de software te besturen, denk aan het starten van jingles en de muziek. De 2 linker monitoren geven de live assist software weer en de rechter monitor is een computer als hulpmiddel voor de informatievoorziening. Helemaal links de laptop voor de verbinding met Studio 1, Zeeland dus.

Ook hier paste niet alle apparaten op de tafel.

Deze apparaten staan enigszins verborgen maar zijn niet minder belangrijk. Ze zorgen ervoor dat het tweede uur van The Music Penthouse bij jou thuis in de huiskamer terecht komt.

Studio 7c

Wij hopen dat je een geheimpje kan bewaren. Er is nóg een Studio 7 in de maak, Studio 7c. We hopen je zo snel als mogelijk een sneak preview te geven van hoe, wat, waar en waarom.

UNDER CONSTRUCTION
Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio