The Great Communicators – Our Days

auteur on 7 november 2020

Een nummer over volharding, of een naderende burn-out.

Op vrijdag 6 november jl. bracht The Great Communicators de single ‘Candle’ uit. Het is de derde single van het album ‘The Endless Haze’, die begin 2021 uitkomt.  De band ging door het vuur om aan hun toekomst te werken met nieuwe songs en een nieuwe, groovy sound. Op het nieuwe album is te horen dat The Great Communicators onverwoestbaar is, een band die zich sterker voelt dan ooit.

The Great Communicators heeft vier jaar stilgestaan, doordat de band brak met vocaliste Gaia Slotboom. Op datzelfde moment beland frontman Arend Dijkstra in een writersblock, waarna de band zijn platenmaatschappij, boeker en manager afhaken en de groep er ineens alleen voor staat. Dijkstra blijft geloven in de kracht van de band en hij vindt bij zijn bandleden het vertrouwen waar hij naar op zoek is.

Ontstaan vanuit een melodie kwam ‘Candle’ tot stand. “Het gaat over volharding, of een naderende burn-out”. Zanger en songwriter Arend Dijkstra is daar nog niet helemaal over uit; “het staat open voor interpretatie”. Maar groovy is het sowieso, vol bongo’s en percussie.

In het verleden heeft The Great Communicators door het land getourd tijdens de Popronde, met meer dan 30 shows, op Eurosonic Noorderslag 2016 gespeeld, werden ze benoemd tot 3FM talent,  een eigen headline tour door Nederland gedaan, en als voorprogramma gespeeld van o.a. Kensington in de Ziggo Dome.  Op het nieuwe album sijpelen invloeden van Beck, Arcade Fire en LCD Soundsystem door de liedjes, die kronkelen als sidderende koortsdromen en de luisteraar door een spiegelpaleis vol onverwachte wendingen stuurt. Bij elkaar gehouden door stuwende drum- en baspartijen die als een discobol het felle licht van de messcherpe gitaren en swingende percussie door het album reflecteren. Meer dan ooit is The Great Communicators een band om rekening mee te houden.

( Bron: LAB Music )


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio