Sting – Duets – Week 50

Q5Radio

Sting – Duets

Sting heft onlangs zijn nieuwe studioalbum uitgebracht, Duets. Zoals de titel suggereert, brengt dit verschillende samenwerkingen samen, waaronder die met Eric Clapton, Mylène Farmer, Mary J. Blige, Herbie Hancock en meer.

Het album bevat ook ‘Don’t Make Me Wait’ met Shaggy uit 2018’s 44/876 album, ‘Desert Rose’ met Cheb Mami, ‘Rise & Fall’ met Craig David (dat is afgeleid van de Ten Summoner’s Tales single ‘Shape of My Heart ‘) en’ We’ll Be Together ‘met Annie Lennox (die te zien was op de soundtrack van Bridget Jones: The Edge of Reason).

Eric Clapton speelt op ‘It’s Probably Me’, wat betekent dat het de soundtrackversie van Lethal Weapon 3 moet zijn, aangezien Sting het opnieuw heeft opgenomen zonder Clapton voor Ten Summoner’s Tales.

Er is een nieuw nummer, ‘September’, een duet met de Italiaanse Zucchero, vooral bekend in het Verenigd Koninkrijk voor Senza una Donna, zijn duet uit 1991 met Paul Young.

De cd-editie van Duets zou verschijnen op 19 maart 2021  maar is onlangs per 27  gereleased.

( Bron: https://www.superdeluxeedition.com/news/sting-duets/ )

Biografie:

Britse zanger/bassist die van 1977 tot 1986 frontman van The Police is. Sting scoort vanaf 1985 een aantal Top 10-hits waaronder ‘Love In The Seventh Wave’, ‘Russians’, ‘Englishman In New York’, ‘Fragile’, ‘It’s Probibly Me’ (met Eric Clapton) en ‘All For Love’ (met Bryan Adams en Rod Stewart). De naam Sting (in het Nederlands ‘angel’) krijgt Gordon Sumner (echte naam) op school. Een zwart/gele trui doet hem er als een bij uitzien.

Alles wat Sting (Gordon Summer) doet zal altijd en eeuwig vergeleken worden met die band uit de jaren zeventig, waar hij dan frontman van is: The Police. Van ’78 tot ’83 vormt hij samen met Stewart Copeland en Andy Summers de belangrijkste popgroep ter wereld. De Police bestaat slechts vijf jaar, de solocarriere van Sting duurt inmiddels al heel wat jaren langer. Had hij maar niet halverwege de jaren 80 zich ineens moeten bekeren tot jazz en regenwouden. Voor de hardcore Police fans werd hij toen volkomen ongeloofwaardig. Ecologie, Yoga en de Police, dat gaat niet samen.

Terwijl als je de soloprestaties van de man beluistert, merk je dat het muzikale nivo vanaf de eerste soloplaat The Dream Of The Blue Turtles weliswaar ANDERS, maar toch opnieuw van hoog muzikaal nivo is. Live blijft hij zich steeds door de beste (jazz)muzikanten omringen. Ook op andere vlakken is Sting erg actief. Hij houdt er een carriere als acteur op na (Quadrophenia, Stormy Monday), en ook de Rainforest Foundation is nog steeds springlevend.

In 1999 trekt Sting naar aanleiding van het verschijnen van Brand New Day samen met Dominic Miller (gitaar), Manu Katche (drums), Chris Botti (trompet) en Kipper and Jeff Young (toetsen) opnieuw de baan op. Samen brengen ze een wervelend spektakel dat naast recent werk ook de oude hits bevat. Hun passage te Werchter is één van de laatste concerten van de Brand New Day- tour. Hierna staat voor Sting nog de opname van een nieuwe live-CD in een piepkleine Italiaanse club op het programma.

Sting heeft altijd een uitgesproken mening gehad over wereldpolitiek. Zijn meest roemruchte uitspraak is dat hij ‘liever een aap in het Witte Huis ziet, dan Bush’. Amnesty International kan ook op zijn steun rekenen. In 2004 vertrok hij nog even voor een wereldtoer. We kijken nergens meer van op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sting zaterdag 2 juli 2005 in het Hyden Park in Londond tijdens Live 8 staat te rocken en alle aandacht opeist voor de armoede in de wereld.

( Bron: http://www.muziekwereld.com/bio-sting.htm )

Deel...
Next Post

Anthony Joosten - Samen Staan We Sterk - Week 50

Deel...
Translate »