Seasick Steve – Love & Peace – Week 32

Q5Radio

Seasick Steve verspreidt liefde & vrede Het nieuwe album ‘Love & Peace’ verscheen op 24 juli 2020 jl.
Op ‘Love & Peace’ mengt Steve al zijn geliefde ingrediënten en levert hij een fris, nieuw album af.
Het biedt een perfect tegengif tegen de moeilijke tijden waarin we vandaag leven.
Het album zit vol hoop voor de toekomst en is een schitterende mix van boogie, blues, rock, americana en folk.
Uitgevoerd in de unieke stijl van Seasick Steve. “In these crazy times seems to me there just ain’t enough love and peace to go around,” zegt Steve. “I ain’t exactly sure what this here record got to do with love and peace, but I figured I’d call it that anyways!”
Met dit album, geschreven en geproduceerd door Seasick Steve, breekt hij een belangrijke traditie. Hoewel er het één en ander is opgenomen in een schuur, werd het overgrote deel van de opnames gemaakt in Studio 606 van East West Studio 3 in Los Angeles.
Het album werd gemixt door Vance Powell (die eerder werkte met Jack White en Chris Stapleton) en Steve zelf.
De vertrouwde drummer van Steve, Dan Magnusson (a.k.a. Crazy Dan), speelt wederom op het album, tezamen met gitarist Luther Dickinson (North Mississippi Allstars) en mondharmonica speler Malcolm Arison (The BossHoss). Steve voegt daaraan toe; “This was recorded on 2” analogue tape, mixed to analogue tape and for the vinyl it was cut from the 1/2” master tape direct to lathe. ‘Old skool’, no computer, hear what I’m sayin’? I hope you like it ok. Adios amigos!”
( Bron: bluesmagazine.nl )

Biografie:
Wonderlijk levensverhaal van Bluesicoon Seasick Steve blijkt helemaal verzonnen

Een zwerver die dankzij de muziek gered werd van een triest levenseinde in de goot. Dat was het beeld dat de wereld had van het Amerikaanse bluesicoon Seasick Steve. Maar het klopt niet, heeft de Britse auteur Matthew Wright ontdekt. “Zelfs zijn naam en geboortedatum kloppen niet”, zegt Wright in De Morgen.
Voor wie hem niet kent: Seasick Steve is een icoon in de muziekwereld, een bluesgitarist met een verhaal. In honderden interviews vertelde hij al wat hij in zijn hit I Started Out With Nothing zong: hoe hij een moeilijke jeugd had en heel zijn leven heeft moeten vechten om rond te komen en te kunnen leven.
Arme zwerver
Het bluesicoon vluchtte naar eigen zeggen op zijn veertiende voor zijn vader, leefde jarenlang op straat en zwierf heel Amerika rond, met de ene goederentrein na de andere. Hij trouwde, kreeg wat kinderen en nam enkele slechtbetaalde jobs aan om het hoofd boven water te houden.
Hij werd gered door de muziek, sinds hij in 2006 in het programma van Jools Holland op BBC mocht komen spelen. Plots had hij miljoenen fans die zijn platen kochten en hem in één klap een ster maakten.
Ontmaskerd
De Amerikaan heeft een negende album uit en het leek het platenlabel fijn om daar een biografie bij uit te brengen. De Britse auteur Matthew Wright werd gecontacteerd en die ontdekte dat het verhaal van de bluesmuzikant niet echt correct is. Meer zelfs: hij was helemaal niet de zwerver die hij beweert te zijn geweest en loog zelfs over zijn eigen naam en geboortedatum.
“Ik ben begonnen bij de basics”, vertelde de auteur aan De Morgen. “Geboortedatum, naam, woonplaatsen, werkgevers… het soort dingen dat je normaal gezien snel bij elkaar krijgt.” Maar in het geval van Seasick Steve bleken ze dus allemaal niet te kloppen. Hij heet Steven Leach en niet Steven Gene Wold, hij werd in 1951 geboren en niet in 1941 en had meer jobs – en niet eens zo’n slechtbetaalde – dan hij zelf beweerde.
Geen tijd
De muzikant beweerde steeds dat hij nauwelijks tijd had om gitaar te spelen in zijn moeilijke leven. “Ik vond het altijd al moeilijk te geloven dat een artiest als Steve zijn hele leven lang enkel bij wijze van hobby muziek had gemaakt”, vertelt Wright. “Iemand die enkel tussen de slechte jobs en het opvoeden van zijn kinderen door aan gitaar spelen toekomt, haalt nooit dat niveau.”
Maar waarom werd Seasick Steve dan nooit ontmaskerd? “Omdat het zo’n mooi verhaal is. Britten zijn gek op die rauwe, Amerikaanse charme die Seasick Steve uitstraalt. Het ging erin als zoete koek. Niemand is in zijn leven gaan graven. Logisch ook, voor een krantenartikel of een stuk in een magazine heb je genoeg aan de versie die Steve zelf vertelt. Maar ik moest een boek schrijven, dan moet je wel wat verder kijken.”
“Het imago van de zanger krijgt nu wel een ferme knauw”, beseft Wright. “Ik kan me inbeelden dat veel van zijn fans zich nu bedrogen voelen.”
( Bron: nieuwsblad.be )

Deel...
Next Post

ToneStone & NEYXT feat. Christopher Connelly – Rise Above – Week 32

BiografieAl meer dan 40 jaar staan de twee Zwitserse componisten / producers Andreas Steiner en Michel Luginbuehl aka “ToneStone & NEYXT” in het brede spectrum van de moderne muziek in verschillende genres. Begin 2020 besloten ze om hun vaardigheden, middelen en samenwerking te combineren om muziek te produceren die boven […]
Translate »