Robbie Williams – The Christmas Present – Week 52

Q5Radio

Who’s the Christmas number one?’ zingt Pete Conway, de vader Robbie Williams op It’s a Wonderful Life. Het antwoord van zijn zoon laat zich raden: ‘It’s me!’ Of het lukt is afwachten, maar Williams (45) gaf zijn eerste kerstdubbelalbum niet voor niets de werktitel Achtung Bublé mee, verwijzend naar het maretakmonopolie van de Canadese crooner Michael Bublé.

Waar Bublé elk jaar dezelfde klassieke kerststoofpot opwarmt, haalt Williams een lading versgeschreven kerstkransjes uit de oven. Alle bereid volgens hetzelfde recept: onsje rinkelende belletjes, een flinke graai uit de bak overige kerstclichés (kinderkoor, kerkklokken en roffelende drums) een dubbele dosis dennennaalden in de teksten.

Williams vult die tandglazuuraanval aan met een handvol gekende decemberklassiekers. Hij heeft het hoorbaar naar zijn zin op klassiek georkestreerde songs als Let it snow en Winter Wonderland. Leuke keuze is Merry Xmas Everybody van Slade, dat hij samen met Jamy Cullum over the top jazzy laat klinken.

Zijn versie van The Christmas Song is een vergrijp tegen de wetten van Bing Crosby, maar wat geeft het? Williams kerstgeschenk is net zo smakelijk fout als de kersttrui van uw alcoholistische oom die u ook dit jaar weer aan het gourmetstel moet dulden.

( Bron: Stefan Raatgever – https://www.parool.nl/nieuws/robbie-williams-the-christmas-present-is-smakelijk-fout-als-een-kersttrui~b9e59247/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F )

Biografie:

Robert Peter Williams (geboren 13 februari 1974) is een Engelse singer-songwriter en entertainer. Hij vond bekendheid als lid van de popgroep Take That van 1990 tot 1995, maar behaalde meer commercieel succes met zijn solocarrière, te beginnen in 1996.

Williams heeft zeven Britse nummer één singles uitgebracht en elf van zijn twaalf studioalbums hebben het aantal bereikt een in het VK. Zes van zijn albums behoren tot de 100 best verkochte albums in het Verenigd Koninkrijk – vier albums in de top 60 – en in 2006 ging hij naar het Guinness Book of World Records voor de verkoop van 1,6 miljoen tickets voor zijn Close Encounters Tour op één dag .

Williams heeft een record achttien ontvangen Brit Awards -winnende Best British Male Artist vier keer, twee awards voor Outstanding Contribution to Music en de 2017 Britten Icon voor zijn “blijvende impact op de Britse cultuur”, acht Duitse ECHO Awards , en drie MTV European Music Awards . In 2004 werd hij opgenomen in de UK Music Hall of Fame nadat hij was verkozen tot “Greatest Artist of the 1990s”. Volgens de British Phonographic Industry (BPI) is Williams gecertificeerd voor 19,9 miljoen albums en 7,2 miljoen singles in het VK als soloartiest.

Vijf van zijn albums staan bovenaan de lijst van Australische albums . Hij is ook een van de best verkochte muziekartiesten aller tijden , met een verkoop van 75 miljoen platen wereldwijd. Williams stond ook bovenaan de Britse airplay-hitlijst van 2000–2010. Zijn drie concerten in Knebworth in 2003 trokken meer dan 375.000 mensen, het grootste muziekevenement van het Verenigd Koninkrijk tot dan toe.

In 2014 ontving hij de vrijheid van zijn geboorteplaats Stoke-on-Trent , evenals het creëren van een toeristisch pad en straten die naar hem vernoemd werden. Na een onderbreking van vijftien jaar van de groep, werd hij op 15 juli 2010 herenigd met Take That, waar hij samen schreef en leadzang uitvoerde op hun album Progress , dat het op een na snelst verkopende album in de geschiedenis van de Britse hitparade werd en het snelst- verkooprecord van de eeuw in die tijd.

De daaropvolgende stadiontour , met zeven nummers uit de solocarrière van Williams, werd het meest verkochte concert in de geschiedenis van het VK, met een verkoop van 1,34 miljoen tickets in minder dan 24 uur. Eind 2011 bevestigde Take That-frontman Gary Barlow dat Williams de band voor de tweede keer had verlaten om zich te concentreren op zijn solocarrière, hoewel het vertrek in der minne was en dat Williams welkom was om in de toekomst weer bij Take That te komen.

Sindsdien trad hij op met Take That op drie verschillende tv-optredens en werkte hij samen met Barlow aan een aantal projecten, waaronder de West End- musical The Band

( Bron: https://nl.qaz.wiki/wiki/Robbie_Williams )

Deel...
Next Post

Colinda - Jij Bent Mijn Kleine Wonder - Week 52

Deel...
Translate »