Peyton Gilliland – Dangerous – week 38

auteur on 12 september 2020

Biografie:

De prestaties van Peyton Gilliland lezen als die van iemand die al veel langer in het vak zit dan zij. Met honderdduizenden luisterbeurten op Spotify, twee nummers genoemd als finalisten in de beroemde John Lennon International Songwriting Contest, en een productieteam onder leiding van niemand minder dan Cage The Elephant-oprichter Lincoln Parrish en in samenwerking met bassist Casey Twist, het zeventienjarige oud alternatief pop wonderkind gaat met een snelheid van knopen naar plaatsen.

Peyton Gilliland

De mystery artiest van week 38.

De hele week te beluisteren in de non stop programmering bij Q5Radio

Consequent nieuwe tracks uitbrengen die zijn gemasterd met GRAMMY Award-winnaars Ryan Hewitt (bekend van zijn werk met The Lumineers, the Red Hot Chili Peppers en The Dixie Chicks) en Jo Laporta (bekend van zijn werk met Shawn Mendes, Carrie Underwood, Leon Bridges, The Weeknd, Lauren Diagle en meer) de tienerhotshot zal door haar middelbare school afstuderen meer hebben gedaan dan sommigen in tien jaar redden. De rijzende zangeres bewijst dat ze een “mooie toekomst in het verschiet” heeft (CelebSecrets)
maakt nu al een grote impact op de ether. Volgens Digital Radio Tracker staat Gilliland in de Top 200 op onafhankelijke wereldwijde radio met “Ones That Leave” op nummer 122 en “Frantic” opklimmend op nummer 22.

Door Digital Journal een “R&B sensatie” genoemd, was Gilliland beschreven als “een aangeboren talent en volwassenheid voorbij haar jaren” door Broadway World, terwijl Popdust stoutmoedig verklaarde dat ze “lyrische echo’s heeft van sombere rock uit de jaren 80 zoals The Cure, gecombineerd met de moderne popflair van artiesten als Adele.”

Peyton Gilliland

Peyton Gilliland

 “In de afgelopen paar jaar heb ik moeten leren hoe ik betere jongens kan kiezen”, maakt ze als grapje,

“Ik begon met zingen in de kerk toen ik zes was, en ik bleef daar vandaan”, zegt Gilliland over haar afkomst als artiest, “Iemand in onze gemeente hoorde me en vroeg of ik lessen wilde volgen.” Al snel kreeg ze lessen in muziektheatertechniek van een Broadway-actrice. ‘Ik hield van haar’, herinnert ze zich, ‘maar het zingen van die muziek voelde gewoon niet zoals ik. Toen ik lessen begon te nemen uit Nashville, begon het echt te klikken. “

In Music City ontmoette Peyton een oude medewerker en vertrouwelinge Hannah Arn. “Hannah bracht me aan het schrijven van liedjes”, legt Gilliland uit, “Ze leerde me de ins en outs van het proces en stelde me voor aan zoveel mensen.” Arn was verantwoordelijk voor de reeks gebeurtenissen die ertoe leidde dat Gilliland Lincoln Parrish ontmoette. Nu een vriend en medewerker, toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, was Peyton duizelig van opwinding. “Cage the Elephant is mijn favoriete band, dus het idee om met hem samen te werken voelde gewoon perfect aan”, zegt ze enthousiast. “Hij kwam binnen en stelde meteen precies op wat ik wilde. Ik kon dat van niemand anders vinden. “

Gillilands werk mengt pop en rock tot een soepele, maar geaarde wereld van geluid die luisteraars weet te raken waar ze wonen. Parrish’s gitaarspel is een constant kenmerk, net als het baswerk van Casey Twist van Blink 182. Ondertussen voedt Gillilands lyrische benadering zaden van invloeden als Alabama Shakes, Amy Winehouse en Adele. Haar opmerkzame persoonlijkheid geeft haar een bovennatuurlijk vermogen als een samenwerkende songwriter. “Ik denk dat ik mensen zie zoals ze zijn, vanaf de eerste keer dat ik ze ontmoet,” legt ze uit, “Ik weet meestal al vrij vroeg of ik iemand wil leren kennen of weg wil blijven.” Hoewel ze vervolgens bekent: “In de afgelopen paar jaar heb ik moeten leren hoe ik betere jongens kan kiezen”, maakt ze als grapje,

Gilliland blijft groeien en zich ontwikkelen als artiest van release tot release. Popdust verklaarde haar nieuwste aanbod ‘Ghost’ ‘Een liefdeslied voor het tijdperk van sociale afstandelijkheid’, terwijl Surviving the Golden Age zei dat ‘haar verliefde teksten en volwassen stem een ​​talent laten zien dat haar jaren ver te boven ging’, en ArtistTrack noemde haar ‘diep verbonden … tot hart en ziel spreken door haar prachtige teksten. ” Met een schat aan prestaties al op zak, een team van beproefde industrieprofessionals in haar hoek en een catalogus van nieuwe muziek onderweg, zal Gilliland muziek blijven maken die de verwachtingen tart.

https://www.instagram.com/peytongillilandmusic/

https://www.facebook.com/peytongillilandmusic/

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio