Peter Beense & Melanie – Het Voelt Goed – Week 42

Q5Radio

Peter & Melanie Beense – Het Voelt Goed

De nieuwe duetsingle ‘Het voelt goed’ van Peter Beense en z’n dochter Melanie lag al een tijdje op de plank.
De keuze om juist nu in deze negatieve tijd een beetje positieve muziek uit te brengen was snel gemaakt.

Bram Koning kreeg de opdracht om een Nederlandstalige tekst te schrijven op de wereldhit ‘It Takes Two’ .
Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio heeft op sublieme wijze het arrangement gemaakt. In het nummer wordt oa. bezongen dat Melanie van moderne liedjes houdt .


Peter daarentegen is van de oude stempel. Hij geniet van ballads en van valderie. Zingen is voor zowel Peter al Melanie een lust voor het leven.
Peter laat weten dat het heel iets anders is dan wat je van hem verwacht. ‘Er zit zelfs een beetje soul verwerkt in het pittige lied dat bol staat van gitaarpartijen die zijn ingespeeld door Marcel Fisser. Nicky Fisser, ja….inderdaad de zoon van Marcel is verantwoordelijk voor de drums.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel erg tevreden ben over dit lied en hoop echt dat het bijdraagt aan een beetje positiviteit. Dat geldt ook voor de clip. Omdat Melanie in Spanje zit en ik gewoon in Nederland moesten we iets bedenken om toch samen in beeld te komen.
Ik ben in Spanje geweest en heb daar samen met haar in de auto al zingend een filmpje opgenomen met de telefoon.

Dat zag er best goed uit. Nadat ik weer in Nederland was heeft Melanie op haar Ipad in Spanje een aantal filmpjes gemaakt.
Datzelfde deed ik mij thuis. Die beelden heeft Pascal Verlinden van Redgell Media vervolgens samengevoegd in de clip en dat heeft wel iets. Je moet het eigenlijk zelf even bekijken, aldust Peter.


‘Het voelt goed’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 30 september 2020 via de legale downloadshops verkrijgbaar maar is uiteraard ook via de streamingsdiensten te beluisteren. De zeer bijzondere clip is te bewonderen bij de clipzenders en op Youtube.
Boekingen en management: Volendam Music. ( info@volendammusicbv.nl )
( Bron: Score Promotions )

Biografie:
We schrijven 27 augustus 1963 wanneer Peter Beense voor het eerst zijn levenslicht ziet. De toen zes pond wegende baby zet een flinke keel op en nu 50 jaar later mag hij zich meten met de beste zangers van Nederland. Een prachtige loopbaan in de muziek die hem tal van hoogtepunten bracht. In 1985 boekt hij zijn eerste grootste succes met zijn debuutsingle ‘Mijn donkerbruine broeder’. Een regelrechte hit en het sein voor een uiterst succesvolle loopbaan als zanger. Zijn sporen in de muziek heeft Peter als zanger van het levenslied dan ook meer dan verdiend. Het succes lacht hem nog steeds toe. Na zijn eerste hit volgde een reeks van albums en nog een groot aantal singles met als uitschieter ‘Daniel’. Inmiddels heeft hij een totaal eigen sound en prijken gouden en platina onderscheidingen thuis aan de muur in zijn woonplaats Diemen.
Peter laat zich dan ook niet gauw uit het veld slaan. Hij is een keiharde werker. Om het prille gezin met vrouw Marja en dochter Melanie draaiende te houden pakt hij van alles aan. Zo werkt hij als classificeerder, tankreiniger, schoonmaker en volgde een opleiding als banketbakker en kok. “Het voordeel daarvan is het feit dat je alles zelf mag proeven”, zegt hij lachend. Om meer zekerheid te hebben opent Peter in 1989 in Amsterdam ook zijn eigen horecazaak Café Peter Beense op het Rembrandtplein, waar hij tal van talentenjachten op zijn naam mocht schrijven. Optreden met live bands is hem dan ook totaal niet vreemd. In die roerige periode traden muzikanten namelijk live op. Die pure Amsterdamse gezelligheid is ook de basis voor een landelijke doorbraak. Peter bouwt een prachtige loopbaan op en is al gauw een veelgevraagd artiest in het land. Dat ontgaat ook zijn grote idool André Hazes niet. Ook hij is een groot fan van de Amsterdamse zanger en nodigt Peter dan ook uit om in het voorprogramma van zijn concerten te komen optreden. Neem daarbij ook nog even in ogenschouw dat zijn geliefde club Ajax hem in de succesvolle jaren negentig verschillende keren liet optreden in de ArenA en hij zijn talloze hits mocht zingen. Het legendarische ‘Ay, Ay, Ay, AJAX’ is daar een mooi voorbeeld van. Optreden in de ArenA is iets wat hij nog met grote regelmaat van de klok doet. Maar de succesvolle trein dendert nog steeds door.
Peter geeft concerten in het Koninklijk Theater Carre en vult moeiteloos de Heineken Music Hal. Tijdens het afscheid van zijn geliefde zanger Andre Hazes treedt hij met tal van collega’s op. Ook zingt Peter postuum een duet met Andre en komt een droom uit. Maar er zijn ook duetten met onder meer Koos Alberts en Harry Slinger. De zoon van een verwarmingsmonteur uit de Amsterdamse Kinkerbuurt heeft inmiddels een gevestigde naam. In 2010 viert Peter op grootse wijze zijn zilveren jubileum in Carre. Maar er zijn meer grote hoogtepunten te noemen. Hij trad op het Amsterdamse Museumplein op voor honderdduizenden Ajax fans die daar tal van kampioenschappen met Peter als gangmaker hebben gevierd. En natuurlijk niet te vergeten het grote concert in de Amsterdam ArenA aan de vooravond van het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander in 2002. Peter is dan ook trots op het feit dat hij voor het koninklijk paar mocht optreden.
Er komt nog een droom uit als Peter een duet zingt met zijn dochter Melanie, met wie hij recent een nieuwe single uitbracht getiteld ‘Ik zal er altijd zijn’. Een gevoelige ballad waarin beiden hun zangkwaliteiten overweldigend laten horen. Dochter Melanie bekommert zich vandaag de dag samen met haar partner mede om het café van haar vader, die zij binnenkort zal overnemen. Peter heeft zich helemaal toegelegd op zijn zangcarrière. Beense heeft in de loop der jaren laten zien dat hij een veelzijdig artiest is. Hij heeft ook bijzondere uitstapjes in de muziekwereld gemaakt. Zo is daar een optreden met de rappers Party Squad en Negativ. Een heel verrassend uitstapje. Niet alleen op het gebied van zang staat hij zijn mannetje. Ook een zijstap naar de filmwereld blijkt een leuk succes. De combinatie zingen en acteren is terug te zien in de films ‘Bolletjes Blues’, ‘Honeyz’ en de tv-film ‘Barboza’.
De afgelopen jaren is Peter met grote regelmaat van de klok te zien in verschillende muziekprogramma’s op televisie. Een mooi voorbeeld daarvan is natuurlijk het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en de prachtige concertenreeks ‘Holland Zingt Hazes’. In 2011 staat hij in de serie concerten van ‘De Toppers’. Verder zijn er natuurlijk in de vakantieperiodes tal van optredens in het buitenland waar hij zijn landgenoten trakteert op een sfeervolle avond boordevol meezingers. Kortom, het succes lacht Peter Beense nog altijd op alle fronten toe.
( Bron: Website Peter Beense – https://www.peterbeense.nl/biografie/ )

Deel...
Next Post

Bon Jovi - 2020 - Week 42

Grote namen van weleer staan vandaag de dag lang niet altijd garant voor kwaliteit. Als het op Bon Jovi aankomt, kan je ook met een gerust hart stellen dat het beste tijdperk in het verleden ligt. Irritatiefactoren op 2020 zorgen ervoor dat de band die tendens niet weet om te […]
Translate »