PERSBERICHT: Dansen op ‘Zig Zag’, de nieuwe single van Komodo – Release [23 oktober] – Week 43

Q5Radio

Komodo is terug! De band verraste in 2019 met hun vintage exotic rock ’n roll op het gelijknamige debuutalbum. Nu is er nieuwe muziek! Op 23 oktober verschijnt de single ‘Zig Zag’: psychedelische afro-disco en een snufje surfrock.

“In Zig Zag is de dansvloer een soort horror-filmset. Dit is een metafoor voor het destructieve randje van het uitgaansleven; de roes van het feesten is even verslavend als verboden genotsmiddelen en kan – weet ik uit eigen ervaring – een valstrik zijn.” – aldus frontman Tommy Ebben.

De band staat bekend om zijn geweldige live optredens op Nederlandse festivals als Noorderslag, Grasnapolsky en Valkhof Festival, maar ook op de gerenommeerde Franse festivals Transmusicales in Rennes en Printemps de Bourges. Hun debuutalbum werd internationaal goed ontvangen en ontving lovende recensies.

Natuurlijk is er ook een videoclip geschoten. In deze energieke video wordt al dansend gehint naar filmreferenties in de songtekst van het nummer. Met de videoclip wordt tevens de nieuwe band line-up gepresenteerd.

Nog altijd is Komodo moeilijk vast te pinnen op een wereldkaart. De muziek is stevig geworteld in de 50’s, 60’s en 70’s, maar extra op smaak gebracht met stijlelementen en instrumenten uit verre windstreken. Exotisch, dus. Denk aan: desert blues tot Indiase raga, Arabische muziek, 60’s surfrock en Cubaanse rumba. Soms misschien een beetje vreemd, maar érg catchy en dansbaar. In november gaat de band weer op tour door Nederland!

( Bron: LAB MUSIC )

Deel...
Next Post

Krijg alvast de Kriebels voor Halloween 2020

Derek Buckam – You Can Do The Dance Of The Dancing Dead Iets nieuws voor Halloween. Als je gemakkelijk bang wordt, KIJK dan NIET! Houdt je Wel van Halloween, klik dan voorzichtig aan… Ik hoop dat je geniet van deze Halloween-Video. Het maakt het wellicht leuk om deze donkere dagen […]
Translate »