Over ons

Dit Internet Radiostation heeft zijn oorsprong gevonden in Oktober 2014.

We zijn in het begin gestart met een groep eigen diskjockeys en DJ’s die syndicated programma’s aanleverden. (Radioshows zonder stationsnaam, welke ook bij andere radio- & internetstations worden uitgezonden). Na ruim 2 jaar een horizontale mix van programma’s te hebben uitgezonden, werd één ding duidelijk. Q5 Radio had geen eigen gezicht/gehoor in format op de radio, zoals we dat eigenlijk wel hadden verwacht.

Sinds September 2016 zijn er doorgaans dingen veranderd, er is met wederzijds respect afscheid genomen van de DJ’s die hun programma’s ook deelden met andere radio- of internetstations, ondanks dat het zeer zeker goede radioshows betrof, zijn we verder gegaan met discjockeys die alleen voor Q5 Radio wilde draaien en live vanuit hun eigen studio.

Dat betekent dat er van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag non-stop muziek wordt uitgezonden. In het weekend zijn er diverse programma’s met vaste tijden en DJ’s. Uiteraard is er zeker de ruimte voor nieuwe diskjockeys, info op de pagina, DJ Gezocht.

Daarnaast zendt Q5 Radio sinds enige tijd wereldwijd uit via HamSphere 4.0

Dit doen we op de BC-48Mtr. band, frequentie 6285 LSB. HamSphere is een platform om virtueel uit te zenden, maar dan wel met de propagaties/condities op de band zoals die op het moment van gebruik zichzelf gedraagt. Er worden verbindingen gemaakt in spraak door zendamateurs met en zonder vergunning. Iedereen kan er lid van worden, met een gratis trial van 30 dagen! Uiteindelijk na registratie op HamSphere, kan je zelf je eigen tranceiver (zender) bouwen. Je eigen antennepark uitbreiden voor de diverse banden enz. Kortom een waanzinnig programma voor zendamateurs in de breedste zin van het woord.

Wij wensen u veel radio- & zendplezier bij Q5 Radio!

Deel...
Translate »