Over ons

Dit Internet Radiostation heeft zijn oorsprong gevonden in Oktober 2014.

We zijn in het begin gestart met een groep eigen diskjockeys, samen met programmamakers die syndicated programma’s (Radioshows zonder stations aanduiding welke ook bij andere radio- & internetstations worden uitgezonden) aanleverden. Na ruim 2 jaar een mix van deze programma’s te hebben uitgezonden, werd één ding duidelijk. Q5 Radio had geen eigen gezicht en geen eigen format op de radio, zoals we dat eigenlijk wel hadden verwacht.

Sinds September 2016 zijn er in de loop der tijd veranderingen doorgevoerd. Er is met wederzijds respect afscheid genomen van de programmamakers die hun programma’s ook deelden met andere radio- of internetstations. Ondanks dat het zeer zeker goede radioshows betrof, zijn we verdergegaan met discjockeys die alleen voor Q5radio wilde draaien, live vanuit hun eigen studio.

In het weekend zijn er nu diverse gepresenteerde programma’s op vaste tijden. Van maandag tot en met vrijdag is er vooralsnog 24 uur per dag non-stop muziek, met in de nachtelijke uren Blues Town Radio. Q5radio is altijd op zoek naar iets nieuws en daar horen ook nieuwe programmamakers bij. Als je interesse hebt neem dan de tijd en lees de informatie op de pagina, DJ Gezocht.

Naast internetradio zendt Q5radio sinds enige tijd ook wereldwijd uit via HamSphere 4.0. Dit doen we op de BC-48Mtr. band, frequentie 6285 LSB.

HamSphere is een platform om virtueel uit te zenden, maar dan wel met de propagaties/condities op de band zoals die op het moment van gebruik zichzelf gedraagt. Er worden verbindingen gemaakt in spraak door zendamateurs met en zonder vergunning. Iedereen kan er lid van worden en uitproberen met een gratis trial van 30 dagen! Uiteindelijk na registratie op HamSphere, kan je zelf je eigen tranceiver (zender) bouwen. Je eigen antennepark uitbreiden voor de diverse banden enz. Kortom een waanzinnig programma voor zendamateurs in de breedste zin van het woord.

Q5radio is meer dan alleen maar internetradio.

Wij wensen u veel radio- & zendplezier bij Q5radio!Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio