Mika Mamon – Holiday Romance – Week 42

Q5Radio

Mika Mamon is een Britse singer-songwriter, oorspronkelijk afkomstig uit de Filipijnen, maar woont nu in Saltburn aan de kust van North Yorkshire.
Ze wordt ondersteund door haar duopartner en producer Daniel Hunt, die samen tracks schrijft en veel van de instrumenten bespeelt. Mika en Daniel speelden naast hun Section 20-duo ook bands in pubs / clubs, festivals, bruiloften en bedrijfsevenementen. Samen hebben ze een muziekcollectief gevormd om ongetekende muzikanten te helpen hun muziek uit te brengen.
Haar tracks (inclusief de singles Stand Together Apart en Holiday Romance) zijn geproduceerd door Carl Pemberton (CPMR Recording Studio), die velen zich zullen herinneren als de helft van het topduo; Reis naar het zuiden.
Ze werkt momenteel aan een reeks singles en een album dat in het voorjaar van 2021 uitkomt. De nummers variëren van 80’s geïnspireerde dansmuziek tot zachte ballads met wat moderne indiepop in de mix. Bekijk haar sociale mediasites voor nieuwe releases!

Biografie:
Mika werd geboren in Mindanao en bracht haar vroege kinderjaren door in Cebu City, en groeide op in Iloilo City met haar muzikale familie. Haar vader, een militaire officier, zong graag swing- en rock-‘n-roll-liedjes, haar moeder, een accountant, was een klassieke pianist en haar broers waren een bassist en een drummer in lokale bands. Haar liefde voor zingen en optreden werd beïnvloed door de New Wave-muziek van haar broer, gestimuleerd door haar tijd als DJ voor Kiss FM, die ballades zong in haar slaapkamer en in de lokale karaoke-scene. Songwriting komt voort uit haar vroege poëziecomposities op school, en ging verder met verschillende akoestische duo-partnerschappen, waarbij ze gaandeweg gitaar en piano leerde.


Mika, afgestudeerd als verpleegkundige aan de West Visayas State University, verhuisde in 2005 naar het Verenigd Koninkrijk als een gekwalificeerde verpleegkundige en werkte in het beheer van verpleeghuizen voordat ze bij de NHS kwam, waar ze momenteel werkt in het James Cook University Hospital in Middlesbrough.
Haar liefde voor het buitenleven houdt haar bezig langs de Cleveland Way en haar liefde voor koken / bakken houdt familie en vrienden goed gevoed.
( Bron: via mail – producer for an unsigned music collective – Daniel Hunt )

Deel...
Next Post

Alysha - Geen Enkel Plekje - Week 42

Deel...
Translate »