Koos van der Stee shows

Hoi Beste Luisteraar,

Mijn naam is Koos van der Stee, Oprichter & Eigenaar van Q5Radio sinds October 2014.

Uiteraard presenteer ik ook een Programma, dat doe ik op Zondag van 12:00 tot 14:00 uur. Vinyl op Zondag, in dit Programma worden platen uit de de jaren 60, 70 en 80 vanaf de Pickup gedraaid, dus Single’s en LP’s op de Draaitafel met een snelheid van 45 of 33 toeren. Lekker Ouderwets Radio maken is de bedoeling van het Programma Vinyl op Zondag.

De Kloppende 30 presenteer ik sinds enige tijd niet meer. Dit Programma wordt nu op Zondag van 16-19:00 uur in NON-STOP vorm gedraaid. De Kloppende 30 Nederlandstalige Hits & Nieuwe Releases, met aan het begin van elk uur, info over de nieuwe Q5 Radioschijf, een Nederlandstalige single die van Ma t/m Vr, gedraaid wordt na het nieuws vanaf 08:00 t/m 22:00 uur.

De aanlevering hiervan komt van verschillende Pluggers, die wekelijks Nieuwe Releases toesturen.

De Kloppende 30 is opgebouwd vanaf september 2011, toen ik voor het eerst na jaren geen radioprogramma te hebben gepresenteerd begon voor Radio Oranje, dat toen met 4 verschillende sterke zenders op FM te beluisteren was over een afstand van zo’n 250 kilometer langs de kuststrook van de Costa Blanca, Omgeving Albir, Denia, Murcia, Benidorm, Jalón, Benicia, Calpe enz. Het programma werd vanuit mijn eigen studio gestreamd, daarna op de FM-zenders door gelust. Helaas kwam er eind 2012 een eind aan Radio Oranje, de stekker werd eruit gehaald omstreeks het einde van de Feestdagen.

Ik heb toen een periode De Kloppende 30 gepresenteerd bij Avalon radio uit Ridderkerk, dit was een toffe periode, maar ondanks het plezier, altijd de achterliggende gedachte aan de tijd en samenwerking met Auk Dekker en andere collega’s uit het verleden, kortom wel in het achterhoofd en gezegd tegen Ron van Avalon radio, als Auk opnieuw zou beginnen, ik besloten had om terug te keren, naar het oude nest, of wat daar dan nog van over was. Na een korte periode van radiostilte werd, Radio Oranje Internationaal in het leven geroepen door, een groep oud-Medewerkers van het vorige station, opnieuw ging ik De Kloppende 30 presenteren.

Hoewel radio maken mijn Hobby is tot semiproffesioneel, kon ik mezelf na verloop van ruim 2 jaar, niet verenigen met het format en de leiding omtrent Radio Oranje Internationaal, dus ik besloot om te stoppen met mijn programma. Eenmaal gestopt, kreeg ik tijd om na te denken, het was mijn Vrouw Joke die, tegen me zei, Waarom begin Je niet voor jezelf ? Na wat overwegingen en info, over hoe en wat, is dat ook gebeurd, hetgeen nu dagelijks te beluisteren is als Q5 Radio.

Tja, een balletje kan raar rollen, ooit begonnen eind jaren 70 met een oude Stentor, zo’n 5 Watt zender, zeer populair voor beginners in die tijd. Later begin jaren 80, op zolder bij mijn ouders thuis, mijn eerste piratenstation, radio Zeelandia, een Nederlandstalig FM-station, een paar uur op zondag, maandag & woensdag. Gedraaid bij verschillende piratenstations in die tijd, de meest serieuze was toch wel Radio Golden Wave op 101.3 FM vanuit Goes. In die tijd kwamen we in contact met de mensen uit de organisatie van Radio 819 ( voorheen Radio Monique ).

Ik werd gevraagd om aan boord te gaan als kok, want de vorige was ontslagen, ikzelf vond dat geen goed idee, ik wilde als DJ op de zender van Radio 819, drie keer heb ik de vraag afgewezen, bij de vierde keer dat men me vroeg, ben ik toch gegaan, iedere dag gekookt voor zo’n kleine 14 tot 20 man/vrouw, daarnaast als Nieuwslezer te horen geweest en uiteindelijk Programma’s gepresenteerd.

Dus uiteindelijk toch nog aan boord van The Ross Revence gewerkt, het zendschip van Radio Caroline, dat was een onvergetelijke tijd, 4 weken aan boord, 2 weken af. Na die periode in 1987/88, aan het eind van 1989 werd het voor mij jaren stil, wat het maken van programma’s voor radiostations betreft. In het jaar 1990 heb ik enkele maanden het programma Radio Rakkers gepresenteerd voor FM 107, een station in België, opgezet door de oud-eigenaren van Radio 819, hetgeen ook geen lang leven leidde en na verloop van tijd ter ziele ging.

Uiteindelijk in 1994, een ontmoeting met een uud DJ/ oprichter van Goden Wave radio, Marcel Steenbakker, hij zei tegen me dat hij met nog een groep mensen bezig was om een lokale omroep op te zetten, hij vroeg me om mee te doen, hetgeen ik dezelfde dag besloot om te doen. Ik had geen goed studiomateriaal thuis, dus er werd een compleet nieuwe studio ingericht, hetgeen een behoorlijk bedrag koste in die tijd, maar de kwaliteit was dan ook super !  De Borselse Lokale Omroep Stichting (BLOS) werd op gezet, onder de naam Radio Golden Wave.

Helaas was dit radiostation geen lange tijd beschoren, na een tijdsbestek van nog geen jaar, ging het ter ziele en de vergunning werd verkocht aan Hans de Boor van het toenmalige radio Maximaal in Middelburg, iedereen van Golden Wave mocht een demoprogramma opnemen voor de nieuwe baas, om te laten horen wat men kon en deed, maar niemand werd aangenomen, Hans de Boor ging alleen verder met zijn eigen mensen, dit deed ontzettend veel zeer.

Weer een periode dat ik besloot om geen programma meer te maken en ermee te stoppen, met op de achterhand een nog steeds gloednieuw ingerichte studio, waar de komende jaren erna steeds meer stof kwam te liggen. Tot eind 1997, werd er door mij niks meer gedaan in de radiowereld, in het voorjaar van 1998 werd, de draad door mij weer opgepakt, ik ging een zaterdagmiddag lunchprogramma presenteren bij Omroep Schouwen- Duiveland in Zierikzee op 107.1 FM.

Boter, kaas & eieren werd geboren, een programma met live kandidaten in de studio, op locatie of via de telefoon, er werd het kruis-nul spel gespeeld aan de hand van triviantvragen, de winnaar in het spel kreeg prijzen die werden gegeven door Sponsoren en diverse bedrijven, de verliezer kreeg een, pakje roomboter, een doos eieren en een pak kaas, een waanzinnig leuk programma om te doen. Ook bij Radio Schouwen-Duiveland kwam er door persoonlijke omstandigheden een eind aan het maken van een radioprogramma.

Kortom door de jaren heen veel met radio maken bezig geweest, te veel om op te schrijven, er is nog zoveel om te vertellen, maar de meeste dingen zijn zo persoonlijk, dat het geen nut heeft om in deze biografie op te nemen.

Wellicht dat ik in de toekomst, hier en daar nog aanpas in mijn Radio Biografie, voorlopig ben ik elke dag druk bezig met Q5 Radio en heb er veel plezier in, …. Dat het nog lang mag duren!

Groeten uit Studio1.

Koos van der Stee.

Oprichter & Eigenaar van Q5Radio, sinds oktober 2014.Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio