Kool & the Gang Mede-oprichter Dennis Thomas sterft op 70-jarige leeftijd

auteur on 7 augustus 2021

Thomas speelde op alle studioalbums van de funkgroep, met een carrière van bijna 60 jaar

Dennis Thomas – al heel lang saxofonist en een origineel lid van Kool & the Gang – is overleden, zoals de band eerder vandaag op sociale media deelde. “Dennis stond bekend als de typische coole kat in de groep, geliefd om zijn hippe kleding en hoeden en zijn relaxte houding”, luidt de verklaring. Thomas stierf in zijn slaap op 7 augustus; hij was 70 jaar oud.

Thomas

Thomas, of “Dee Tee”, zoals hij ook werd genoemd, sloot zich aan bij de broers Robert “Kool” Bell en Ronald Bell om de funkband te vormen in 1964 terwijl hij op de middelbare school zat met de Bells. In de loop van zijn bijna 60-jarige carrière speelde Thomas op elk studioalbum van Kool & the Gang, inclusief hun 25e album Perfect Union , dat op 20 augustus 2021 uitkomt.

“Dennis was een enorme persoonlijkheid en tegelijkertijd een uiterst privépersoon. Hij was de altsaxofonist, fluitist, percussionist en ceremoniemeester bij de shows van de band”, schreef de rest van de band. “De proloog van Dennis op de hit van de groep uit 1971, ‘Who’s Gonna Take the Weight’ is legendarisch en een voorbeeld van zijn showmanschap. Dee Tee was de garderobestyliste van de groep die ervoor zorgde dat ze er altijd fris uitzagen. In de begindagen van de band fungeerde Dennis ook als de ‘budgethavik’ en droeg de verdiensten van de groep in een papieren zak in de bel van zijn hoorn.”


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio