Kevin Village & Inge Maria – Zomer In Zoutelande – Week 29

Q5Radio

NIEUWE CD: “ZOMER IN ZOUTELANDE”
KEVIN VILLAGE IN DUET MET INGE MARIA

Kevin Village en Inge Maria zijn geen onbekenden in de muziekwereld. Zij hebben beiden hun sporen al verdiend.
Kevin Village staat bekend om zijn kwaliteitsmuziek in binnen- en buitenland. Zijn laatste cd-single “LOUISE” werd ook opgepakt in Australië, Spanje, Engeland en Portugal.
Hij heeft diverse tv-optredens gedaan zoals Tineke, Los Vast, Op Volle Toeren etc.
Zijn vaste producer, Peter Wessel, kwam op het idee om een duet te doen samen met Inge Maria. Er werd een Nederlandse tekst gemaakt met de titel “ZOMER IN ZOUTELANDE”.
Inge Maria heeft al een aantal mooie cd’s uitgebracht die heel goed werden ontvangen, waaronder het lied “ZOALS JE BENT” wat in heel Nederland gedraaid werd. Zij is heel muzikaal en schrijft haar eigen liedjes, zowel Engels- als Nederlandstalig.
Aangezien Kevin Village eveneens Engels, Frans en Nederlandse liedjes uitbracht, leek dit een heel leuk idee om samen met Inge Maria deze song op te nemen. Er is tevens een heel mooie en zomerse clip bij gemaakt, die op aanvraag te verkrijgen is.

Kevin Village is te vinden op facebook, ook onder de naam Kees van Vredegem.


Info Kevin Village tel. 06 – 21 84 81 00

Inge Maria heeft haar eigen website “Inge Music” en is ook te vinden op facebook.
Voor alle info: Geert Hakze tel. 06 – 42 54 85 68 / geert@showbizzinfo.com

Info Inge Maria website Inge Music
( Bron: Geert Hakze & Kees van Vredegem )

Biografie:

Van Vredegem is één van de godfathers van de Zeeuwse popmuziek. Zijn leeftijd wil de babyboomer niet prijsgeven. ‘Jonger dan Mick Jagger’, grapt hij. Trek er een paar jaar vanaf en dat weet je het. Van Vredegem is bekend van bands als Dutch Spring, Barnaby en Kees Express en de Postcodes.
Daar hield hij de bijnaam de zingende postbode aan over. Solo trad hij op als Kevin Village. Tot 2011 maakte hij vijftien jaar deel uit van het trio No Frontiers, dat onverwacht implodeerde.
Zingende postbode
In de jaren tachtig was hij als zingende postbode voorman van Kees Expres en de Postcodes en solo trad hij op als Kevin Village, de artiestennaam die hij na het uiteenvallen van No Frontiers weer heeft aangemeten. Onder die naam is nu ook ‘Saturday morning’ uitgebracht. Het is deels een historische opname, maar niet uit 1972, en deels een compleet nieuwe.
,,Van volgers op Facebook kreeg ik verzoeken of ik nog oude opnamen had van ‘Saturday morning’ in het programma Toppop”, vertelt Van Vredegem. ,,Die filmopnamen had ik niet, wel een foto uit Toppop, waar ik die muziek uit 1972 onder zette. Bij het zoeken in mijn computer kwam ik ook een opname tegen die in de jaren negentig in de Stone Sound Studio in Roosendaal is gemaakt met een bigband. Gewoon voor de fun. Het leek me een goed idee die nu uit te brengen, maar dan in een jasje van 2019. Ik wilde er een strakke gitaar op hebben. Die is ingespeeld door de jonge gitarist Dax Hovius uit Kapelle.”
Stiekem hoopt hij dat het liedje weer wordt opgepikt door een groot radiostation in Hilversum. ,,Je moet geluk hebben. Maar hoe dan ook, muziek geeft me zo gigantisch veel voldoening. Er ligt al weer materiaal klaar voor een volgende cd.”
Pluk een liedje uit de oude doos, schrijf een nieuw arrangement en laat een professional je muzikale pareltje bij radiostations pluggen. De Goese zanger Kees van Vredegem deed het met zijn vroege song Louise. En het liedje slaat aan. ,,In ruim een week tijd is Louise gedraaid in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Spanje. Ik weet niet wat me overkomt…”
De Goese pensionado heeft Louise uitgebracht onder zijn artiestennaam Kevin Village. In tien dagen tijd heeft zijn vaste ‘plugger’ Geert Hakze de single bij zo’n 1500 radiozenders op de ‘draaitafel’ weten te krijgen. Met name in het buitenland wordt Louise goed opgepakt, zegt Kees. ,,Dan praat je over grote en hele kleine zenders. In nog geen week tijd hadden 24 radiozenders het al gedraaid. In Nederland is er ook belangstelling, alleen jammer genoeg niet bij de grote zenders zoals 538, Sky Radio en Veronica. Daar kom je alleen binnen als je geld meebrengt of je rechten van het nummer af staat.”
Honderden liedjes
,,Daarna viel ik muzikaal in een gat. Maar joh, ik heb honderden liedjes liggen waar ik nooit iets mee heb gedaan. Veel oud materiaal kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Zo heb ik vorig jaar Saturday Morning opnieuw uitgebracht. Daarmee stonden mijn broer Charles en ik in 1972 drie weken in de hitlijsten. Eigenlijk heb ik hetzelfde gedaan met Louise, dat we in 1973 al lanceerden. In een nieuw arrangement heb ik dat nummer opnieuw opgenomen in de Uptide Studio in het Vlaamse Evergem. Het is echt heel mooi geworden.”
Back in business
Louise valt niet alleen bij Van Vredegem zelf in de smaak. Op sociale media zit de ballad al ruim boven de 12.000 clicks. Verbazingwekkend vindt hij dat de single overzee en in Spanje wordt opgepikt. ,,Ik ben benieuwd waar dit toe leidt. Misschien komt er nog een keer een televisie-optreden, maar dat laat ik over aan Geert Hakze. Ik heb in elk geval de smaak weer te pakken. Ik wil ook best nog eens het podium op, maar dan moeten we eerst uit de corona-crisis zijn. Een comeback? Ja, zo zou je het best kunnen noemen. Kevin Village is back in business, hahaha!”
( Bron: pzc.nl )

Deel...
Next Post

Davina Michelle - My Own World - Week 29

De FlitsSchijf is deze week de nieuwe singel van Davina Michelle: “My Own World” ( Bron: mail-flitsende50.nl ) Deel...
Translate »