John Hiatt with The Jerry Douglas Band – Leftover Feelings – week 21

Q5Radio

Hiatt en Douglas zijn een ideale match op Leftover Feelings

Een samenwerking tussen John Hiatt en dobrovirtuoos Jerry Douglas, daar heb ik lang naar uitgekeken.

De gruizige stem van Hiatt zou prachtig kleuren bij het sprankelende dobrospel van Douglas, dacht ik. En inderdaad, Leftover Feelings maakt die verwachting helemaal waar.

Het tweetal leeft zich echter niet uit op bluegrassklassiekers, zoals ik gezien de achtergrond van Douglas in eerste instantie had verwacht. Nee, het is nog mooier.

De liedjes zijn voor het merendeel countryachtige ballads, geschreven door Hiatt. Een beetje in de stijl van zijn Eclipse Sessions uit 2018.

De melancholie druipt er bij vlagen vanaf. Douglas speelt daarbij met zijn dobro de sterren van de hemel.

Hij is zonder twijfel in zijn vakgebied de beste van de wereld, maar heeft helaas te weinig visie om in zijn eentje heel groot te worden.

Douglas is op zijn best als hij een door hem bewonderde collega kan ondersteunen en wat dat betreft is hier dus sprake van een ideale match.

( Bron: https://lflmagazine.nl )

Deel...
Next Post

JOKAI feat. Schmorgle - Memories We Make - week 21

Biografie Producent uit Wenen, Oostenrijk.Houdt van muziek, goede vibes, zomer, zon, strand en geluk. Hoe ik op muziek kwam … Muziek maken is geluk. Mijn verhaal begon toen ik vier was. Elke dag speelde mijn vader thuis orgel. Soms zat ik naast hem en drukte ik een paar toetsen in. Hij begon het me […]
Translate »