Joe Matera – Only One – Week 42

Q5Radio

Hoi,

Groeten uit Australië.

Ik ben een solo-rockartiest en Ik heb zojuist een gloednieuwe single uitgebracht.

“Luister naar de innerlijke stem en gehoorzaam dat dapper” – Ralph Waldo Emerson

‘Only One’ is de gloednieuwe single van de Australische singer / songwriter Joe Matera. Opgenomen in twee landen, tegen de achtergrond van een wereldwijde pandemie en lock downs.

Matera nam zijn zang en gitaren op in Australië, terwijl de band bestaande uit Zweedse muzikanten Janne Borgh op bas en Manne Åström op drums hun partijen opnam in Stockholm, Zweden.

De track die werd gecoproduceerd door Matera en de legendarische Zweedse producer Tomas Skogsberg (Backyard Babies, The Hellacopters, Entombed) zet de werkrelatie tussen de twee voort die begon met Matera’s uitje in 2019, ‘Overload’, dat werd opgenomen in Skogsberg’s Sunlight Studios in Zweden.

‘Only One’ is een opbeurend nummer met melodieuze gitaren en een pakkende backbeat waarin Matera een origineel rockgeluid smeedt met zijn uitzonderlijke muzikaliteit en zang met teksten die een boodschap hebben die vandaag zo relevant is. Precies wat we nodig hebben!

‘Only One’ werd op 2 oktober uitgebracht via Mercury Fire Music en zal beschikbaar zijn op alle digitale verkooppunten en streamingplatforms.

www.joematera.com www.facebook.com/joematera

Biografie:

De Australische singer / songwriter / instrumentalist en gitarist Joe Matera is een melodieuze troubadour, die in zijn carrière een behoorlijk indrukwekkend trackrecord heeft opgebouwd.

Dit omvat het spelen van gitaar voor de beroemde Britse muzieklegende Steve Harley (Cockney Rebel fame) tot het optreden op de festivalpodia in Europa en het scoren van een Top 20-hit op Radio Berlin in Duitsland. Zijn liedjes en muziek spreken met autoriteit en emotie recht uit het hart.

Sinds 2011 heeft hij vijf albums en drie EP’s opgenomen en uitgebracht via verschillende Europese platenlabels zoals W.A.R Productions in Oostenrijk en RVPrecords in Nederland en toert elk jaar door Europa.

Als soloartiest heeft hij live opgetreden tijdens concerten en ondersteunde hij artiesten als de Australische muzieklegendes Mental As Anything, Brian Cadd en Russell Morris, de Amerikaanse rocker Peter Criss (KISS), blueslegendes Canned Heat en Schotse tartan-sensaties uit de jaren 70, Bay City Rollers to noem er maar een paar.

“… een van de meest melodieuze en stijlvolle gitaristen die ik heb gehoord” – Steve Harley

“… [liedjes] met veel hart, eerlijkheid en authenticiteit” – Rock It! Magazine (Duitsland)

 ( Bron: via mail – Joe Matera -13-10-20 )

Deel...
Next Post

PERSBERICHT: Dansen op ‘Zig Zag’, de nieuwe single van Komodo - Release [23 oktober] - Week 43

Komodo is terug! De band verraste in 2019 met hun vintage exotic rock ’n roll op het gelijknamige debuutalbum. Nu is er nieuwe muziek! Op 23 oktober verschijnt de single ‘Zig Zag’: psychedelische afro-disco en een snufje surfrock. “In Zig Zag is de dansvloer een soort horror-filmset. Dit is een […]
Translate »