Jettie Pallettie – Na Regen Komt Zon – Week 43

Q5Radio

Mensen zijn moe, de Corona crisis is uitputtend !
Het afgelopen jaar zagen veel collega’s het even niet meer zitten en raakten in een burn-out en dat overkwam ook Jettie Pallettie !
Hoe nou verder als je niet meer dicht bij elkaar mag komen ?
Niet meer bij je vader, je moeder, opa en oma en zelfs niet bij je fans.
Hoe lang duurt deze periode nog ?


Het zijn onzekere tijden, des te meer reden om je dierbaren wat extra aandacht te geven.
Samen vechten, samen praten, samen voelen en samen overwinnen !
Je staat nooit alleen ! Je hebt altijd jezelf.
Jettie schreef er een liedje over.


Speciaal voor alle mensen die het even niet meer zien zitten, weet dat “Na al die regenbuien…de zon zeker weer zal schijnen, voor iedereen !!
Het is een nummer geworden die een andere kant van Jettie Pallettie laat zien want feesten is er op dit moment niet bij dus heeft zij gekozen voor een radionummer, uiteraard op de welbekende Jettie Pallettie wijze.

Info & Boekingen :
Tel : + 31 (0)6-10402151
Mail : info@miltax-entertainment.nl
( Bron: Score Promotions )

Biografie:
Op 31 december 1970 werd in Vittoria op het Italiaanse schiereiland Sicilië de familie Pallettie verblijd met een wolk van een dochter : Jettie… Papa Pallettie , eerder getrouwd met dochter Mina van de beruchte familie Calzone, trok er z’on 40 jaar geleden op uit om zijn heil te zoeken op zee.

Als bootsman melde hij zich aan op de MMS Reutelbeut uit Oslo. De Reutelbeut onderhield een vaste lijndienst tussen Palermo en het Noorse Stavanger… In Stavanger maakte papa Pallettie oftewel Pepone , bekanntschaft met de blonde Noorse Hanna. Hij nam haar mee naar Vittorria en kocht er een kleine bergwoning voor zijn Hanna.
Uit deze buitenechtelijke relatie is dochter Jettie geboren.


Op Sicilië wist iedereen direct dat Pepone z’n dochter niet het bloed had van de Calzone familie. Neen Jettie had 100 % Noors bloed in haar aderen stromen en dat was dan ook wel te merken aan de levenslust die Jettie al ten toon spreidde als klein meisje. In de wieg liet zij al horen dat ze beschikte over een dijk van een stem en bovenal HEEL veel acteertalent.

Op de lagere school liep zij voorop bij het pesten van de jongens en toen al sloeg menig Siciliaans jongenshartje op hol voor de rondborstige en immer vrolijke JETTIE.
Zij nam ze in de maling waar ze bij stonden en de jongens genoten ervan…


JETTIE was een kleine belhamel, een soort Pietje Bell , maar dan met Noors en Italiaans bloed in haar lijfje en een bijzonder lief en klein hartje ! na de lagere school ging Jettie naar de middelbare school bij de Zusters van de Capucijnen…. en daar is het eigenlijk allemaal begonnen.

De ene talentenjacht na de andere werd door Jettie bezocht en overal ging ze er met de beker , de bloemen, de eer en het applaus vandoor…
Jettie’s niet te overtreffen acteertalent , samengevoegd met haar lieve zanggeluid stonden borg voor vele optredens in het mooie maar oh zo gevaarlijke Sicilië.


Pepone Pallettie en zijn Hanna waagden in de jaren 90 de grote stap en emigreerden naar Nederland. Pappa Pepone werd messenslijper , Hanna ging werken bij de Pizza Hut en JETTIE begon te zingen op feestjes en partijtjes.


Inmiddels is deze hobby uit de hand gelopen en heeft Jettie de stoute schoenen aangedaan en is naar de studio getogen van DJ Goldfinger om daar onder zijn productionele begeleiding het alom bekende
“Ik zit in een Cafeetje, want ik wil een beetje eenzaam zijn…” van onze Belgische vriend Bobby Prins in een nieuw 2008 jasje te stoppen.


En het resultaat mag er zijn……een dijk van een nummer met een eigentijds ritme / rijp voor de disco’s en feestzalen van Nederland.

( Bron: https://www.jbproductions.nl/artiest/1823/jettie-pallettie/biografie/ )

Deel...
Next Post

Robert Gordon - Rockabilly for Life - 2020 - Week 43

Een van de oorspronkelijke rockabilly-revivalisten, de legendarische Robert Gordon, viert de wortels van rockabilly en vroege rock, vergezeld door een groot aantal geweldige gasten! Gastoptredens van James Williamson van The Stooges, oude Gordon-medewerker Chris Spedding, countrymuziekicoon Steve Wariner, Letterman bandleider Paul Shaffer, bluesgigant Joe Louis Walker, Blondie’s Clem Burke, The […]
Translate »