Giada Valenti – Silent Night (English / Spanish version) – week 50

auteur on 18 december 2021

Singer-songwriter Giada Valenti is geboren en getogen in Venetië, Italië. In Europa werd ze als jonge zangeres getekend bij het platenlabel BMG en liet ze hits rechtstreeks naar de top van de hitlijsten klimmen. Toen in 2005 een groot platenlabel in New York serieuze interesse toonde in haar unieke stem en haar romantische muziek, verhuisde ze naar de Verenigde Staten.

Giada Valentin

In de Verenigde Staten is ze vooral bekend om haar verbluffende muziekspecial “From Venice With Love”, die nationaal werd uitgezonden op PBS-televisie. De uitzendingen van haar PBS-special maakten het voor haar mogelijk om concerten te geven in Podiumkunstencentra en Theaters door het hele land. In november 2017 debuteerde ze als headliner in Las Vegas met een concert in The Smith Center for the Performing Arts. In oktober 2018 maakte ze haar debuut in Carnegie Hall in New York City, waar ze in 2019 op veler verzoek terugkeerde.

De afgelopen vijftien jaar heeft Giada, momenteel een inwoner van Las Vegas, haar cd’s “And I Love You So”, “Italian Signorina” en “My Lullaby”, “From Venice With Love” uitgebracht, die lovende recensies kregen. was te zien in ochtendshows van ABC, CBS, FOX en NBC. Ze trad 8 jaar lang op op de rode loper van de Columbus Day Parade in New York City. Ze ontving 12 keer een Grant van de Sergio Franchi Music Foundation. In 2019 Andrea Bocelli vroeg haar om met hem te zingen tijdens een concert ten voordele van zijn Stichting.

Om tijdens COVID19 in contact te blijven met haar fans, begon ze een live streaming videoserie op Facebook en YouTube, getiteld “Giada Live”. Dit is bijna een televisie geworden show met interviews met beroemdheden, kookdemo’s, verhalen over Italië en zang.In september vierde ze haar 150e aflevering.

In november 2021 brengt ze een single uit met een bijzondere interpretatie van “Silent Night – Noche De Paz”. Dit is de eerste stap van een ambitieus kerstproject dat een volledig album, een televisiespecial en een concerttour omvat.

Giada is erg gepassioneerd over eten. Ze is al lang lid van de Accademia Italiana della Cucina, een door de Italiaanse regering erkende culturele organisatie die Italiaanse restaurants over de hele wereld bezoekt. Ze was te gast in meer dan 10 ochtendtelevisieprogramma’s in de Verenigde Staten, deed kookdemo’s en maakte vaak haar beroemde Tiramisu.


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio