Elton John & Dua Lipa – Cold Heart – week 34

auteur on 21 augustus 2021

Kruis de melodieuze pop van Elton John met de moderne danssound van Dua Lipa, laat het nog even langs de knoppen en schuiven  van het succesvolle Australische producerstrio Pnau gaan en je hoort iets heel nieuws, al is het dan gestoeld op oude hits.

Want behalve Sacrifice, van het album Sleeping with the past uit 1989, zit er in Cold heart ook nog een flintertje Rocket man.

Het uit 1972 stammende liedje is sinds de gelijknamige film uit 2019 Johns nieuwe lijflied.

Dat John iets zou gaan doen met Dua Lipa, met haar 25 jaar net geen halve eeuw jonger, zat er wel aan te komen. De zangeres die in mei 2022 twee keer in de Ziggo Dome staat, ontving in november de veteraan als special guest tijdens een van haar livestreams.

En neem de duetten op YouTube uit april van dit jaar, toen de zangeres te gast was op Johns jaarlijkse opwarmfeestje voor de Oscars. Samen zingen ze net zo makkelijk Bennie and the Jets (1973) als Love again (2020), het lied van Dua Lipa’s succesvolle album Future Nostalgia.

Het resultaat van hun chemie is Cold heart, woorden die zijn ontleend aan de tekst van Sacrifice.

Het lied zit slim in elkaar; Elton John zingt de tekstdelen uit Sacrifice waarna Dua Lipa twee tekstregels uit Rocket man koppelt aan nieuwe tekst. Gekoppeld aan de Australische beats en geluidseffecten levert het een dansbaar nummer op, dat bij liefhebbers van beide artiesten tot de verbeelding kan spreken.

(Bron: AD/Redactie de Flitsende 50 ).


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio