Eagles – Live From The Forum MMXVIII

auteur on 28 november 2020

In 2018 zijn de Eagles grotendeels bezig geweest met hun Noord-Amerikaanse tour. Naast bestaande bandleden Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit, zijn er twee nieuwe bandleden aangesloten: Deacon Frey en Vince Gill.
Op 12, 14 en 15 september 2018 heeft de band een schitterende show gegeven in The Forum in Los Angeles die zo geliefd zijn door hun fans dat ze nu een live album en concertfilm hiervan uitbrengen op 16 oktober a.s.: ‘Live From The Forum MMXVIII’.
‘Live From The Forum MMXVIII’ bevat live performances van de band hun meest iconische hits zoals ‘Hotel California’, ‘Take It Easy’, ‘Life In The Fast Lane’ en ‘Desperado’. Daarnaast zullen er ook geliefde album tracks op staan zoals ‘Ol’ 55′ en ‘Those Shoes’.
De individuele members hebben ook wat klassiekers op hun naam staan die ten gehore zijn gebracht zoals Don Henley’s ‘Boys Of Summer’, Vince Gill zijn ‘Don’t Let Our Love Start Slippin’ Away’ en natuurlijk Joe Walsh zijn ‘Rocky Mountain Way’.
Het album zal beschikbaar zijn in de volgende uitgaven: 2CD, 2CD/Blu-Ray, 2CD/DVD, 4LP, een Super Deluxe Edition is exclusief verkrijgbaar via de website van de band.
Over de Eagles
De Amerikaanse band Eagles weet zich al decennia lang staande te houden.
Ze zijn de best-verkopende Amerikaanse band van de jaren ’70 en één van de best verkopende acts aller tijden met meer dan 150 miljoen albums verkocht wereldwijd.
De band heeft zes Grammy’s op hun naam staan, staan in de Rock & Roll Hall of Fame sinds 1998 en heeft de Kennedy Center Honors ontvangen in 2016.


( Bron: https://www.maxazine.nl/2020/07/03/eagles-brengen-live-from-the-forum-mmxviii-uit/ )

Biografie:
De groep begon in 1971 met vooral pure country, nog vrij onschuldig. Vanaf het tweede album Desperado kwam er een voorliefde voor thema albums. Producer was Glyn Johns, die al samenwerkte met The Rolling Stones, Led Zeppelin en The Who (allemaal Britse bands trouwens). Die wilde blijkbaar wat anders en hielt meer van de gezellige country waar ze mee bezig waren. Ook bij het derde album On the border was dat zo, maar de muzikanten wilden meer de rock-kant op gaan.
Er kwam een nieuwe producer en gitarist Don Felder versterkte de groep. Samen werkten ze On the border af zodat hij toch anders klonk, meer naar de smaak van de andere Eagles. Een groot voorbeeld van de nieuwe sound is wel One of these nights. Daarmee stonden ze op de eerste plaats in de hitlijsten. Door het toenemende succes trokken twee leden zich terug uit de groep vanwege spanningen. Met het album Hotel California wilden ze een album maken rond de ‘Amerikaanse droom’. The Eagles kwamen hiermee op een hoogtepunt waarbij vooral de titelsong een groot succes werd. E
nkele jaren later ging de groep na meningsverschillen en de arrestatie van Henley (vanwege een gedrogeerde 16-jarige prostituee) uiteen. Vlak voor Hotel California kwam er een album uit Their greatest hits, dat in de VS het best verkochte album ooit is en wereldwijd op de tweede plaats komt na het album Thriller van Michael Jackson (dat dus blijkbaar in eigen land moest onderdoen voor The Eagles). Als je gaat kijken achter dit album kan ik aanraden te zien voor The Very Best of The Eagles, wat een verzameling is van hun populaire verzamelalbum en volume 2 met dus ook Hotel California erop.
Leden:
Glenn Frey (1971-present)
Don Henley (1971-present)
Joe Walsh (1975-present)
Timothy B. Schmit (1977-present)

Voormalige leden:
Don Felder (1974-2001)
Randy Meisner (1971-1977)
Bernie Leadon (1971-1975)

( Bron: https://muzikum.eu/nl/120-4576/the-eagles/biografie.html#ixzz6ezoR8AsO )

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio