Dean Grant – C’est Noël, c’est Noël! -Week 52

Q5Radio

A MÉLANGE OF THE AMERICAN 50’S AND THE BREEZE OF THE FRENCH MEDITERRANEAN WHILE PRESERVING TODAY’S SOUND

Deel...

“C’est Noël, c’est Noël!” (It’s Christmas, It’s Christmas!) Is het nieuwste nummer van de Franse producer en zanger Dean Grant. Het is een Franse replica van de immens populaire versie van “Let It Snow!” door Frank Sinatra uit 1948.

Het doel was om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven als eerbetoon aan het beroemde geluid. Deze productie is minutieus nagespeeld. De titel wordt op 15 december 2020 wereldwijd uitgebracht op alle streamingdiensten (behalve de VS).

“C’est Noël, c’est Noël!” sluit aan bij zijn aankomende album “Echoes From Yesterday”, dat een groot aantal duetten bevat met iconische zangers uit de Franstalige jaren 50-60, zoals Sacha Distel, Henri Salvador en Gilbert Bécaud.

Biografie
Dean Grant ontdekte Frankrijk en zijn muzikale cultuur door de ogen van een jonge man van begin twintig. Terwijl hij in de buurt van Avignon woonde, werd hij een privéstudent van Michel Cassez (ook bekend als Gaston, een bijnaam die Claude François hem gaf toen Cassez zijn dirigent was), een van de laatste grote zangers van Les Compagnons de la Chanson.
Terwijl hij nog in de twintig was, had Dean Grant al een aanzienlijk aantal influencers ontmoet. In dit proces leerde hij van de beste zoals producer
Mick Lanaro (Gilbert Bécaud, Johnny Hallyday), producer en arrangeur Jean-Yves d’Angelo (Julien Clerc, Patrick Bruel) dirigent Michel Cassez (Claude François), auteur Pierre Grillet (Alain Souchon) , Alain Bashung) en auteur Pierre Grosz (Dalida, Sacha Distel).


Deze ervaringen maakten zo’n indruk op hem, dat het hem na zijn muziekstudie onmogelijk werd om deze rijke cultuur de rug toe te keren; hij verdronk zich in de kennis over muziek uit Frankrijk, op een zodanig niveau dat hij er door de jaren heen een expert van werd.
“Er zijn zulke geweldige zangers in de wereld, en de meesten van hen hebben geweldige stemmen, maar laten we eerlijk zijn, is er een gelijkwaardige zanger geweest die
zijn woorden meer leefde dan Gilbert Bécaud? Ik betwijfel dat “, en voegde eraan toe:” Ik geloof dat het geen toeval is dat Bécaud uit Frankrijk kwam. ” Dean Grant eert de allerbeste zangers uit Frankrijk, door hun stijl te laten versmelten met de muziekcultuur waarin hij zelf opgroeide; gefinancierd door Frank Sinatra en Nat King Cole, resulterend in een uniek en krachtig
internationaal geluid.

Deel...
Next Post

Robbie Williams - The Christmas Present - Week 52

Who’s the Christmas number one?’ zingt Pete Conway, de vader Robbie Williams op It’s a Wonderful Life. Het antwoord van zijn zoon laat zich raden: ‘It’s me!’ Of het lukt is afwachten, maar Williams (45) gaf zijn eerste kerstdubbelalbum niet voor niets de werktitel Achtung Bublé mee, verwijzend naar het […]
Translate »