Crist Coppens – Ik Zeg Proost – Week 44

auteur on 25 oktober 2020

Crist Coppens laat de glazen klinken met ‘Ik zeg proost!’
Op de melodielijn van The Monkees klassieker ‘I’m a believer’ heeft Crist Coppens een Nederlandse tekst laten schrijven door Jack van Raamsdonk. Omdat Crist geen letterlijke vertaling wilde, kreeg zijn vaste tekstschijver de opdracht om er een compleet andere draai aan te geven.


Dat is met de single ‘Ik zeg proost!’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, meer dan gelukt. Crist is van mening dat het proosten met elkaar voor veel mensen in deze tijd best lastig aan het worden is. ‘Samen aan de bar zitten met een stel vrienden om de glazen te laten klinken is natuurlijk het mooiste wat er is.


Dat zit er voorlopig niet meer in. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker foto’s van vrienden die op afstand een proost uitbrengen. Dat is een goed alternatief’, meent Crist. Naast het uitbrengen van eigen liedjes kiest Crist voor de afwisseling om af en toe covers uit te brengen. Met name de Nederlandstalige bewerking ‘Geef me jouw liefde’ die op ‘Let your love flow’ van the Bellamy Brothers was gemaakt, doet het na 7 jaar nog steeds erg goed.


De productie van ‘Ik zeg proost!’ vond plaats bij Manfred Jongenelis. ‘De ene keer kies ik voor Manfred, de andere keer voor Kees Tel. Het zijn allebei topproducers die hun vak goed verstaan. Voor de tracks van mijn laatste twee albums zijn ze allebei voor de helft verantwoordelijk. Ik ben iemand die graag met betrouwbare partners samenwerkt. Daar hoort ook platenbaas Ronald Visch bij. Vanaf het begin brengt hij m’n singles en albums al uit’, aldus de zingende keurslager uit Horst.


Crist Coppens: ‘Ik zeg Proost!’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!
Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/ikzegproost
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/crist-coppens/
( Bron: Score Promotions )

Biografie:
De Zingende slager Crist CoppensDe zingende slager Crist Coppens, is afkomstig uit Veldhoven in Brabant maar woont sinds 1990 in Horst aan de Maas waar hij een Keurslagerij runt.
Al ruim 30 jaar in de muziek bezig en dat werd maar drukker en drukker. Momenteel is het een wezelijk onderdeel van z`n leven en werk geworden.
De laatste jaren zijn er diverse albums met eigen nummers verschenen welke zijn opgenomen bij Kees Tel of bij Manfred Jongenelis. Zijn teksten voor de liedjes komen meestal van zijn Muziek vriend Jack van Raamsdonk.Van luister muziek tot gezellige feest en meezingers.
Optredens zijn er door heel Nederland en ook in het buitenland.Kortom Het was een groot feest toen de zingende slager was geweest !!Binnenkort duikt ie weer de studio in voor nieuwe opnamens
Alle nummers zijn ondergebracht bij het label Rood Hit Blauw
( Bron: https://coppens.keurslager.nl/home/de-zingende-slager/ )


Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio