Celeste – Not Your Muse – week 05

auteur on 30 januari 2021

Liefhebbers van vocale hoogstandjes opgelet: er is een nieuwe ster in de stad. Haar naam is Celeste en vrijwel de gehele Britse pers voorspelt de zangeres en songschrijver een gouden toekomst. Niet ten onrechte, want met haar eerste studioalbum Not Your Muse lost de 26-jarige Britse alle hooggespannen verwachtingen geheel in.

Op haar eersteling laat Celeste zich kennen als zangeres van de buitencategorie. Of ze nu hees fluisterzingt of op volle orkaankracht uithaalt, de vocalen van Celeste zijn steeds van een adembenemende schoonheid.

Met haar licht omfloerste stemgeluid en vlekkeloze timing roept ze herinneringen op aan wijlen Amy Winehouse, hoewel Celeste niet dat slepende tempo in haar zang legt dat zo kenmerkend was voor Winehouse. Ook de naam Adele schiet regelmatig door je hoofd bij beluistering van Not Your Muse. Net als Adele kan Celeste bij de uithalen haar stem zo prachtig laten vliegen dat je als luisteraar verbluft achterblijft.

Ook muzikaal zit het helemaal snor met deze plaat die in het teken staat van een aanstekelijke crossover van pop en soul. Vooral bij soepele meeswingers als Stop This Flame en Tonight Tonight is het alsof de zon gaat schijnen.

Eén album maakt nog geen carrière, maar met Not Your Muse heeft Celeste wel al een verpletterend goed debuut afgeleverd.

( Bron: https://www.trouw.nl/cultuur-media/er-is-een-nieuwe-ster-opgestaan-in-de-muziek-en-haar-naam-is-celeste~b011e577/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F )

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio