BenooZ – Van Alles Wat – Week 25

Q5Radio

Het is alweer de zesde single van BenooZ en gezien de andere vijf singles kun je over het repertoire van BenooZ met zekerheid zeggen dat het “van alles wat ”is.

Van BenooZ is bekend dat je van hem geen levenslied mag verwachten alhoewel zijn eerste single “Prachtige vrouw” dit toch een beetje was.

Nee BenooZ maakt liever een beetje Neder rock achtige muziek.

Alhoewel BenooZ voor andere artiesten wel graag levensliederen schrijft en heeft geschreven.

BenooZ oftewel Ben van Hoof schrijft al zijn teksten en muziek zelf en ook bij zijn nieuwe single is dit zo. De teksten zijn niet in het genre “Ik hou van jou en blijf je trouw” maar zijn toch altijd net iets anders en toch goed te begrijpen.

De composities zijn altijd vreemde akkoordenschema’s en verrassende modulaties. De arrangementen van de nummers zijn niet alledaags.

In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” neemt Ben zijn nummers op en alle gitaar en keyboardpartijen speelt hij zelf in.

De zang en het koor wordt bij de studio van Laurence van Wessel opgenomen en de drumpartij wordt door een echte drummer in een andere studio opgenomen.

De eind mix wordt door Ben zelf gedaan en de mastering uitbesteed.

“Van alles wat ”gaat over een dame die van alle markten thuis is en allerlei kwaliteiten bezit.

BenooZ zingt dan ook over het feit dat de dame een beetje fout, maar toch ook weer een beetje goed is. veel meer van die tegenstellingen worden door BenooZ benadrukt.

Zo is de dame in kwestie ook een stukje dorps en een ietwat stads en dat is toch iets om over na te denken.

Uiteindelijk is de dame in kwestie een ongelofelijke schat en nog meer waard dan een engel.

De clip is opgenomen bij Fred baaren en weer een komische clip waarin BenooZ diverse dubbelrollen speelt. Dit keer spelen zijn muzikale collega’s van blues en rockband “Triple-B” waar Ben gitarist/zanger is een rol in de clip. En ook een zeer bekende cartoondame speelt de hoofdrol, kortom ‘het bekijken waard’.

( Bron: Score Promotions )

Biografie:

Ben van Hoof Geboren 9-6-1964 – Artiestennaam BenooZ

Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn.

Grote broer Ron speelde destijds in een bekende amusementsband als bassist. Op 12 jarige leeftijd kreeg ik toen van zijn gitarist de eerst gitaarlessen.

Daarna over gestapt naar de basgitaar en basgitaarlessen gekregen van broer Ron.

Na in diverse top-40 bandjes als bassist te hebben gespeeld ben ik samen met Ron een band begonnen “Ricardo en de Calypso’s”. Toen de toetsenist er mee stopte ben ik toetsen in die band gaan spelen want ik speelde thuis regelmatig op een kamerorgeltje.

Na enkele jaren wou ik wat anders en werd ik zanger in een top 40 band. Dit waren allemaal jongens van het conservatorium en na een jaar was dit helaas al klaar. De ander muzikanten gingen bij o.a. Guus Meeuwis spelen en Slagerij van Kampen.

Via een zanglerares kwam ik in contact met de band” Cheers” die een gitarist zochten. Ik speelde nog wel gitaar maar dat was alleen wat akkoorden. Na wat gitaarlessen had ik de pentatonische ladder door en ging ik vanaf toen ook solo spelen.

Na zo’n 15 jaar was ik het amusement werk helemaal beu en heb een jaartje rust genomen. Wel veel thuis gespeeld en eigen nummers geschreven en me op de theorie van de muziek toegelegd.

Met wat plaatselijke vrienden ben ik omdat het bandjesleven toch weer begon te kriebelen een akoestische rockband “Out-Put” begonnen.

Omdat ik de elektrische gitaar mistte begon ik naast deze band samen met een bevriende toetsenist een bluesband . Wij noemde ons “Triple-B “wat staat voor Border Blues Band. Bij Triple-B kon ik echt mijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speel ik in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica en zang.

Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a. Anouk, Dire straits , AcDc enz. We zijn dus van alle markten thuis behalve de Nederlandstalige meezingers.

En dan speel ik ook nog tijdens de carnavalsperiode in een dweilband” De Zjeverérs” . Ik speel daar sousafoon en schrijf alle nummers voor deze dweilband.

Verder volg ik nog regelmatig gitaarlessen en heb ook een tijdje klassiek gitaarles gevolgd.

Enige tijd geleden heb ik een opname recorder aangeschaft en begon mijn eigen studio.

“Muziekstudio Nose “en daar neem ik veel nummers op waarbij ik alle instrumenten zelf in speel.

Ook werk ik samen met de studio waar o.a. Frans Bauer zijn nummers op neem. In deze studio neem ik mijn eigen zang op koorwerk enz. en laat sommige tracks daar ook bewerken.

Ik schrijf al mijn nummers zelf maar ook nummers in diverse stijlen voor andere artiesten. Die nemen dan de demo op in mijn studio en kunnen dan weer op zoek naar eventuele producers enz.

En dan tenslotte BenooZ. Om eens te kijken wat er allemaal komt kijken om een single uit te brengen, zoals foto’s maken ,producer ,clip enz.voor mijn eventuele klanten besloot ik om begin 2017 een zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ”op te nemen en uit te brengen. Dit liedje sloeg vrij aardig aan en ik besloot om er een vervolg aan te geven.

Inmiddels op facebook is BenooZ al te volgen.

Wie weet komt er ooit nog een album uit.

Wat ooit als geintje begon is nu toch wel een serieuze zaak geworden.

Banner = Link – Facebookpagina v/d Plugger

( Bron: roodhitblauw.nl )

Deel...
Next Post

World News Company – Nieuwslezers

World News Company – Nieuwslezers World News Company is een aanbieder die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met het produceren van nieuwsbulletins, met klanten zoals Sublime, RadioNL, Dolfijn FM, Waterstad FM, JoyRadio, WildFM, Arrow Classic Rock en ook voor Q5 Radio.nl Met ieder uur en op het halve […]
Translate »