Benooz – Mute – Week 51

auteur on 12 december 2020

Mute is de titel van de nieuwe single van BenooZ waarvan de release is gepland op 9 december 2020.

Het is alweer de zevende single van BenooZ en hij laat zien dat ondanks het vervelende coronavirus hij zijn muzikale loopbaan nog niet op “pauze,stand-by of mute” heeft gezet.

Helaas al een tijdje geen optredens meer voor BenooZ en zijn blues en rockband “Triple-B” maar in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” heeft BenooZ alias Ben van Hoof niet stil gezeten.

Daar schreef hij wederom zelf de tekst en muziek voor zijn nieuwe single “Mute” en ook speelde hij weer zelf alle gitaar en keyboard partijen in. De drumpartij is verzorgd door Marc Eshuis en de trompetpartijen door Martijn de laat.

De zangpartijen worden zoals altijd opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzingt samen met Bianca Folkers.

Al deze muzikanten zijn professionele muzikanten en ik ben er dan ook trots op dat zij hun medewerking hebben verleend aldus BenooZ.

De eind mix werd door Ben zelf weer geregeld met hulp van Gert Vreys,de mastering door Q-point en de clip werd gemaakt door Studio Fred Baaren die ook al de andere clips van BenooZ heeft gemaakt.

Dit keer op aanraden van de clipmaker werd er niet gekozen voor een studio opname bij een green screen  maar werden er buiten opnames gemaakt bij de “Kreekkraksluizen” in de gemeente Reimerswaal .

BenooZ houdt niet zo van de clips met altijd weer de bruggetjes en parkjes en hij denkt dan ook weer een anders dan andere buitenlocatie gevonden te hebben.

De binnen opnames zijn opgenomen bij “De Colweghe” in Halsteren waar volwassenen  met een beperking  werkzaam zijn.

In de clip wordt gedanst door oud dorpsgenoot Kevin van der Kleij die ook nog ooit de eerste werknemer was van het schoonmaakbedrijf van Ben.

Samen met zijn dansgroep die momenteel heel bekend zijn en veel succes hebben “Avant Garde Collective”had hij enkele jaren geleden de danswedstrijd “Battle on the flour” gewonnen.

En vanaf dat moment heeft Kevin van dansen  zijn beroep kunnen maken.

De vrouwelijke rol wordt gespeeld door de Poolse schone Anna Jedrzejczak die werkzaam is bij het bedrijf van Ben.

De single wordt weer uitgebracht bij Rood Hit Blauw producties maar helaas de plugging en promotie worden dit keer door Ben en Ronald Visch van Rood Hit Blauw zelf gedaan en dit heeft alles te maken met de weinig inkomsten die muzikanten nu helaas hebben en we hebben bezuinigd op het pluggen.

Op die manier worden de kosten toch een beetje gedrukt en kan ik wel weer een single uitbrengen aldus BenooZ.

“Mute” gaat over de liefde van BenooZ die eigenlijk toch niet echt leuk meer is en die door BenooZ dan ook op “mute” wordt gezet.

De stijl van het nummer is volgens Ben weer geen levenslied maar hij noemt het een beetje

disco- Nederrock, een stijl die zoals hij glimlachend zegt wellicht nog niet bestaat.

Echte blazers echte drums scheurende gitaren het is allemaal te beluisteren in de wederom aparte nieuwe single van BenooZ.

En natuurlijk is ook de nieuwe clip te zien op o.a. YouTube vanaf 9-12-2020.

BenooZ is ook te volgen op facebook en meer info over de studio van Ben op https://www.muziekstudionose.nl

Tagged as

Q5Radio

Simply the Best

uit het Hart van Zeeland

Q5Radio stream is online

320 kb's high Quality audio