• Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

--

Draait nu

Stream

Tunein

Geen geluid. klik op de play button

Facebook

Globe

 

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00 

Album voor week 43

 

Anders dan veel collega-rockers op leeftijd laat Robert Plant zich niet vastroesten in het verleden. Led Zeppelin ligt inmiddels ver achter hem en zijn huidige samenwerking met The Sensational Space Shifters houdt hem fris. ‘Escape the old world, embrace the new world’, zoals hij onbedoeld toepasselijk zingt in een van de songs op Carry Fire, het tweede album dat hij opnam met die begeleidingsband. Toegegeven, stilistisch voegt Plant hier niet echt iets toe aan zijn eerdere solowerk, maar met name in de kalmere en tevens fraaiste nummers (het herfstige Season’s Song en A Way With Words) valt wederom op hoe krachtig zijn stem nog altijd is. Verder duiken hier en daar verschillende uitheemse instrumenten op, lijkt het dromerige Heaven Sent geknipt voor de geluidsband van een David Lynch-film en mondt een op papier zo veelbelovend duet met Chrissie Hynde uit in de enige uitglijder van het album: een sfeerloze bewerking van de rockabillyklassieker Bluebirds Over The Mountain. Dankzij Carry Fire behoudt Plant hoe dan ook zijn plek in een gering gezelschap met seventies-rockhelden – onder wie ook Bryan Ferry en Ian Hunter – waarvan nieuw werk nog altijd iets is om daadwerkelijk naar uit te kijken. Sensational indeed.

Afbeeldingsresultaat voor robert plant

Biografie:
Robert Anthony Plant is een zanger, componist van de Britse rock, bekend als de zanger van Led Zeppelin. Plant de eerste plaats in de lijst van de 100 beste metal zangers aller tijden, volgens het tijdschrift Hit Parader en gerangschikt 15 van de top 100 zangers van Rolling Stone. Hij is vice-president van Wolverhampton Wanderers Football Club, de Football League Championship in Engeland.
Kinderen en Jeugd
Fabriek werd geboren op 20 augustus 1948 in West Bromwich, Staffordshire, genaamd Black Country stad in het Engels, op 8 km van Birmingham, de zoon van Robert, een burgerlijk ingenieur, en Annie Cain, van zigeuner oorsprong. Hij raakte geïnteresseerd in het zingen en vanaf de leeftijd van 13 zouden toetreden verschillende groepen, met een bijzondere interesse in de blues muziek. Er is zelfs een legende die werd geïnspireerd door het zingen gehoord de versie van Bobby Parker blues "Get Off My Shoulder". Op de leeftijd van 16, verliet hij huis en zong voor groepen als The Crawling Koning Snake Blues Band, Black Snake Moan en The Delta Blues Band. De eerste was John Bonham op drums.
Vroeg
In 1966 vormde hij een band genaamd Luister, je hebt een contract met CBS tot drie eenvoudige snit soul en rhythm & amp registreren; blues, hoewel geen grote successen behaald. Zijn volgende project was The Band of Joy, waar hij speelde ook Bonham. De groep was succesvol in clubs, maar hun voortdurende veranderingen en het onvermogen om verzekeringscontract krijgen de oorzaak van de band ontbonden in medio 1968.
Led Zeppelin
Plant werkte vervolgens met veteraan Britse blues scene Alexis Korner, en nam deel aan Hobbstweedle, met neef John, Bill Bonham. Jimmy Page weet in een concert met de band en dat is toen hij toetrad tot Led Zeppelin, toen nog bekend als The New Yardbirds. Plant is die adviseert drummer John Bonham. In de eerste schijf van Led Zeppelin, Plant krijgt geen krediet als componist, aangezien zijn contract met CBS nog van kracht was.
Robert Plant getrouwd Maureen Wilson op 9 november 1968, na twee jaar eerder, in hetzelfde jaar haar eerste dochter geboren werd Carmen Jane hebben voldaan.
Zijn eerste album met de band werd gepubliceerd op 12 januari 1969, onder de naam van Led Zeppelin. Het werd opgenomen in slechts een week in de Londense Olympische studies in oktober 1968, met slechts 30 uren studie en uren met bijna geen repetitie.
In eerste instantie heeft het Britse publiek niet erg enthousiast reageren op de release van het album, geproduceerd door pagina, die een constante zou worden in de geschiedenis van de groep, een feit dat de band als gevolg heeft singles in het Verenigd Koninkrijk niet te publiceren. Na het aanbreken van de eerste Noord-Amerikaanse tour en dankzij explosieve optredens van de band, het album kreeg een enorm kritisch en commercieel succes, vooral in de Verenigde Staten. De pers beschreef het album als heavy metal, iets dat de band niet mee eens. Robert Plant zei dat "het is oneerlijk om de band als heavy metal, aangezien een derde van onze muziek is akoestisch." Kort na het debuut editie van dit album, de groep besloten geen single in Engeland niet te publiceren, verslechtert de promotie van het album en de daaropvolgende banen.
Als een curiositeit is het opmerkelijk dat, tijdens de tour om het album Led Zeppelin in Denemarken, de groep uitgevoerd onder de naam The Nobs ondersteunen, door een verbod op de barones Eva von Zeppelin om je echte naam, die stelde dat ze "schreeuwen apen gebruiken "In aanvulling op het bekritiseren van de albumhoes, exbajista fotohoffelijkheid van de band, Chris Dreja. Daarnaast heeft de autoriteiten van Singapore voorkomen dat de band om het land voor een concert in te voeren omdat ze te veel haar.
Gedurende 1969 is de band erin geslaagd om de Europese en Amerikaanse tours eindigen, en opnemen van hun tweede album, dat werd uitgebracht op 22 oktober van dat jaar onder de naam van Led Zeppelin II voor hetzelfde. Dit album definitief wordt vastgesteld, het bereiken van nummer 1 op de Britse en Amerikaanse hitlijsten en bleef daar zeven weken, waarschijnlijk dankzij het succes van nummers als "Whole Lotta Love" en "Heartbreaker".
Om het album te ondersteunen, de band gaf een paar Amerikaanse tours, iedere keer voor een groter publiek, als gevolg van toenemende populariteit heeft geleid tot de publicatie van het tweede album van de groep, de uitbreiding van de concerten voor meer dan drie uur.
Voor de samenstelling van het derde album van Led Zeppelin, training leden trok zich terug in Bron-Yr-Aur, een afgelegen huisje in Wales, in 1970, waar ze opgenomen het materiaal er ook bedacht.
Op 5 oktober 1970 is haar derde album, Led Zeppelin III gepubliceerd, waarna sommige beschuldigde de groep die een commerciële instelling, vanwege de intieme en akoestische karakter van de nummers die in dit album, ondanks dat het niet erg goed ontvangen door zowel critici als fans, bevattende samenstellingen die uiteindelijk klassiekers, zoals "Immigrant Song", de eerste single van de carrière van de band, ondanks de negatieve bekend te maken of bluesrock "Sinds ik Loving You".
De band als geheel, en vooral Jimmy Page persoonlijk nam deze kritiek, wordt gevraagd zijn vierde, in de originele uitgave had geen titel of iets dat hem zou herkennen, maar vier vreemde symbolen of runen, één voor elk bandlid.
Dit album, algemeen bekend als Untitled vier symbolen of Led Zeppelin IV, gepubliceerd op 8 november 1971, was de best verkopende band LP, die hun grootste hit hoogtepunten, "Stairway to Heaven", evenals klassiekers band als 'Black Dog "," Rock and Roll "," Going to California "en" When The Levee Breaks', die de imposante en donderende zware batterij van John Bonham geluid staat. De gitaarsolo van "Stairway to Heaven" werd gekozen door de lezers van Guitar World magazine als "de beste single van alle tijden."
Het album ging gepaard met een lichte make-over van de groep, die begon kleurrijke kleding en extravagante kettingen en sieraden te dragen, terwijl in 1972 de eerste zoon van Plant, Karac Pendragon geboren. Het is ook in deze tijd waarin de excessen van Led Zeppelin populair geworden, omdat ze begon te reizen in een prive-jet, en verhuur hele verdiepingen van hotels in hun kamers tijdens de rondleidingen.
Het is bekend om voice Robert Plant geleden in 1973 veranderen, maar niemand weet de werkelijke oorzaak, zijn er veel gespeculeerd:
Plant had zeer slechte tanden, het hacérsela correct, zijn stem kunnen zijn veranderd.
Cocaïne kan bepaalde vervorming in de luchtwegen te genereren; corrigeren van dit kwaad produceert een nasale stem.
Plant gebruikt om zijn stem dwingen veel en vaak, die naar stembanden pijn, waardoor het verschijnen van knobbeltjes in haar keel en het effect wordt verwijderd, zodat ook kan het de verandering van voice beïnvloed.
Op 4 augustus 1975 op het Griekse eiland Rhodos, Plant had een auto-ongeluk reist met zijn vrouw. Dit gebeurde enkele weken in het ziekenhuis, terwijl Plant enkel, been en rechter elleboog was gebroken en niet volledig hersteld tot twee jaar. De opname wordt uitgevoerd met Plant Aanwezigheid in een rolstoel, en de lange afwezigheid van de groep op het podium veroorzaakte geruchten van een splitsing.
Zijn eerste zoon, Karac Pendragon, overleed in juli 1977 tot zes jaar van een maag-infectie, terwijl zijn tweede zoon, Logan Romero, geboren op 21 januari 1979. Plant heeft ook nog een zoon, Jesse Lee, met zijn ex-vrouw's zus Shirley Wilson; Deze werd geboren in september 1991.
In 1979, twee jaar na de dood van Karac Plant, de nieuwste versie van Led Zeppelin in de studie werd gepubliceerd, in Via de Out Door, Plant album dat de meeste handtekening thema's, samen met bassist en toetsenist John Paul Jones . In de late zomer van 1980, de dood van John Bonham op 25 september, na een Europese tournee, betekende het einde van Led Zeppelin en het begin van de solo-carrière van Robert Plant.
Solocarrière
Na het uiteenvallen van Led Zeppelin, als gevolg van de dood van John Bonham in 1980, Robert Plant realiseerde verschillende projecten. In 1981 trad hij toe tot een groep van rhythm & amp; blues bekend als The Honeydrippers, met zijn vriend Robbie Blunt. De band had gast artiesten als Phil Collins op drums.
Toen besloot Plant zijn eerste solo-album Pictures record op elf. Deze kwam uit in juni 1982 door het zegel van Led Zeppelin Swan Song, en was heel succesvol. Later dat zelfde jaar, Plant gescheiden van zijn vrouw Maureen en later scheidde.
In het begin van 1983, Plant geregistreerd zijn tweede solo-album, Het principe van Moments; Phil Collins begeleidt hem weer op drums, zoals John Bonham's zoon en drummer Jason Bonham.
In 1984 plant opgenomen met De Honeydrippers een schijf van 5 nummers genaamd Volume One, met Jimmy Page, Jeff Beck en Nile Rodgers, hoewel de serie stagneerde in deze eerste schijf, nooit opgenomen een tweede.
In 1985 experimenteerde Plant met dance pop geluiden op uw harde Shaken 'n' Bewogen, die niet erg succesvol was, met uitzondering van de snede "Beetje bij beetje", waarvoor een videoclip werd gefilmd. Na een rondleiding later dat jaar, de band uit elkaar, door een meningsverschil tussen plant en Blunt over de richting die hun muziek nam. Een half jaar Plant deelgenomen, samen met Jimmy Page en John Paul Jones van Led Zeppelin reünie om drie nummers in het beroemde Live Aid concert, JF spelen Kennedy Stadium in Philadelphia, met twee drummers vervangt John Bonham: Phil Collins en Tony Thompson.
Tussen 1986 en 1987, Plant stellen over de vorming van een nieuwe band. Hij had Doug Boyle op gitaar, Chris Blackwell op drums, Phil Johnstone op keyboards en als grotere componist, en Charlie Jones op bas. Charlie Jones huwde zijn dochter Carmen. De band's eerste album kwam uit in februari 1988 en werd nu en Zen genaamd, met deelname van Jimmy Page op twee punten. In hetzelfde jaar neemt Plant zingen van het lied "The Only One", het eerste solo album van Jimmy Page, Outrider, en is onderdeel van de bijzondere vergadering van Led Zeppelin op de verjaardag van Atlantic Records, met Jason Bonham op drums .
In maart 1990 lanceerde Manic Nirvana, Plant tweede album met dezelfde begeleidingsband die nu en Zen opgenomen.
In 1992, Plant zong in het Concertgebouw in Eerbetoon aan Freddie Mercury, om hulde te brengen aan zijn levenslange vriend, het uitvoeren van twee nummers, "Crazy Little Thing Called Love" en "Innuendo".
Het album Fate of Nations kwam in juni 1993, na twee jaar van sporadische opnames. Dit album bevat verschillende invloeden, ritmes, en een breed scala aan gastartiesten. De nummers "29 Palms" en "If I Were a Carpenter", bereikte zij succes. In 1994 voegt Plant Jimmy Page, die niet was gepland als een Led Zeppelin-reünie, maar werd gehouden als Pagina & amp; Plant, zonder bassist John Paul Jones, een van de "Unplugged" voor MTV te nemen, wat resulteert in een album: No Quarter, in november 1994 Page and Plant lanceerde zijn weer naar een ander album samen te nemen voor een jaar later: Wandelen in Clarksdale, 1998.
In 2002, na negen jaar van onderbreking van zijn solocarrière, Plant Dreamland publiceert de titled album met zijn nieuwe begeleidingsband: The Strange Sensation, bestaande uit basisvakken blues en rock. Het album werd genomineerd voor twee Grammy awards in de categorieën Best Rock Album en Best Male Rock Vocal Performance respectievelijk. In 2003, gaat over de verkoop van een dubbele gedeeltelijke verzameling van nieuw materiaal genaamd Zestig Zes tot Timbutku; dit album ook opnames gemaakt door een jonge Robert Plant in 1966 voor het bedrijf CBS Records opgenomen.
De 25 april 2005, het vrijgeven van een nieuw album, Mighty Rearranger met zijn band, The Strange Sensation, door critici beschouwd als de beste solo-album van zijn carrière. Het album brengt thema's van progressieve rock, sommige elektronische muziek en hard rock, omgeven door mystiek, en zelfs invloeden van muziek uit Noord-Afrika bij elkaar. De eerste single uitgebracht was "Shine It All Around", gevolgd door een rondleiding door verschillende landen, waaronder Spanje. Dit album werd opnieuw genomineerd voor twee Grammy's.
De 29 oktober 2007 verscheen zijn album Raising Sand, samen opgenomen met Alison Krauss, een expert op fiddle en Amerikaanse bluegrass zangeres. Op 3 december 2008 werden ze kondigde de nominaties voor de eenenvijftigste editie van de Grammy Awards, waar de duo verscheen in vijf categorieën; waaronder Record van het Jaar en Album van het Jaar.
In 2009 plant wordt onderscheiden met de Orde van het Britse Rijk, en in 2010 reorganiseert Band of Joy, met wie hij begint een rondleiding in de zomer, en wiens repertoire omvat een aantal oude nummers van Led Zeppelin.
Led Zeppelin reünie
Op 10 december 2007 heeft de band voldoet aan het geven van een concert in de O2 Arena in Londen. Meer dan 20 miljoen mensen probeerden om kaartjes te krijgen, maar slechts 20.000 werden verkocht. Plant weigerde deel te nemen aan een rondleiding, hoewel Jimmy Page en John Paul Jones waren bereid om het te geven.
Robert Plant officieel op de hoogte dat, voor het moment, en voor de komende twee jaar, zou niet voldoen aan met Led Zeppelin, het houden van zijn besluit om zijn muzikale avontuur met Alison Krauss, bluegrass zanger verder.
De bijeenkomst van Led Zeppelin is vrijwel onmogelijk mogelijkheid bleef na Robert Plant weigerde US $ 800.000.000 om deel te nemen in de tour, die bereid zijn om hun vroegere bandleden Jimmy Page en John Paul Jones bieden waren, evenals de zoon van laat drummer John Bonham, Jason.
Volgens de Britse krant 'The Daily Mirror ", de tycoon Richard Branson een ontmoeting met de band en bood onthutsend om een tour van 35 concerten over de hele wereld te ondernemen.
"Jimmy, John en Jason ondertekend meteen. Robert vroeg om 48 uur over na te denken. Toen hij zei nee en al het papierwerk werd voorbereid, de anderen waren in shock werd geannuleerd," een bron geopenbaard aan de krant, eraan toevoegend dat ondanks ze allemaal geprobeerd om hem te overtuigen, Plant niet van gedachten veranderd.


 

Taal


Verzoek aanvragen

Webcam

Licentie

Nieuwsflits

AIMP player


Een super gave speler voor op de pc of notebook. Na jaren is de stekker uit Winamp getrokken en wat moet je dan. Toen kwam ik een jaar geleden deze player tegen. En zeker een goed alternatief voor het populaire winamp.

aimp 1

 

De Player klink super goed zowel voor je eigen muziek bestanden als voor online radio. Verder ondersteund deze player bijna alle formaten en kan je er bijna alles mee afspelen.

Het leuke is ook dat je diverse skins kan downloaden. En deze geven je player net dat beetje extra.

aimp2aimp3

 

Download de player gratis via deze link.

We wensen je veel plezier met AIMP player en niet vergeten Q5Radio bij je favorieten te zetten.

Q5Radio Team.

Muziek Nieuws

»Waarover men niet zingen kan, moet men schrijven 
[Posted on Saturday October 21, 2017] 
Zelfs toonzetter Harry Bannink zou onder Tarantula van Bob Dylan geen melodie kunnen toveren, denkt   »DGTL is heerlijk opgebouwd festival binnen een festival 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Waar de Âme-set weinig verrassend is, geeft Modeselektor het spannendste optreden van de nacht. Bij  »Virtuoos Taborn serveert krankzinnige potpourri aan stijlen en stemmingen 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Toetsenist Craig Taborn speelde fabuleus in het Bimhuis. Hij voerde zijn kwartet mee langs de meest   »Tracks van de week: Clean Pete, MGMT en Grandaddy 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
De drie liedjes die u deze week volgens Menno Pot moet hebben gehoord (volkskrant.nl/tracksvandeweek  »John Carpenters plaat is ultieme horrorscoreverzameling 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Het heavy-platenlabel Sacred Bones verraste soundtrackliefhebbers drie jaar geleden met een paar moo  »Prachtige verzameling Albanese klaagliederen is authentiek en universeel 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Dat de traditionele volksmuziek van Albanië niet overloopt van vreugde, moge duidelijk zijn. Het le  »Hoe de Deense dj Kölsch technotracks maakt van jeugdherinneringen 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Dit weekeinde op ADE: de Deense dj en producer Rune Reilly Kölsch, maker van een van de mooiste ele  »Guus Alink weet alles over klinkende cijfers 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Niemand ter wereld die meer feitjes paraat heeft over pianoconcoursen dan Guus Alink. En dat is veel  »Phantasm is een walhalla voor oudemuzieknerds 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Op een dag zat de 16de-eeuwse Engelse componist Christopher Tye te pielen op het orgel van de konink  »Aan vingers van pianist Camiel Boomsma kleeft fluweel 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Zingen, mijmeren en dromen zijn sleutelbegrippen in het universum van de Nederlandse pianist Camiel   »Guiliana Jazz Quartet is de finale van een sterke plaat 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Drummer Mark Guiliana werd buiten de jazzwereld bekend dankzij Blackstar, de zwanenzang van David Bo  »Vile en Barnett maken verwachtingen op album niet waar 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Een mooi stel, deze Kurt Vile en Courtney Barnett. Ze zijn behept met een achteloosheid en larmoyant  »Robert Plants Carry Fire ontbeert echt sterke tracks 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Als een van de weinige rockveteranen lijkt Robert Plant (69) nog altijd zoekende naar nieuwe muzikal  »Luwtens debuut is een wonderschone popplaat 
[Posted on Friday October 20, 2017] 
Hoe goed het ook gaat met de Nederlandse popmuziek, hoeveel mooie platen er ook verschijnen en hoeve  »Wolkers beeld John Coltrane (Boy Edgar Prijs) blijkt al 54 jaar onverwoestbaar 
[Posted on Thursday October 19, 2017] 
Hoe hard de winnaars het ook hebben geprobeerd, de door Wolkers vervaardigde trofee John Coltrane bl  »Primeur voor Amsterdamse nachtleven: marathonsessie van 62,5 uur in club De School 
[Posted on Thursday October 19, 2017] 
Divers publiek moet tijdens ADE voor vrije en spannende sfeer zorgen. De programmeur van een club is  »Charismatische, innemende Gordon Downie van The Tragically Hip overleden (1964-2017) 
[Posted on Wednesday October 18, 2017] 
Hij had optimisme kunnen veinzen, maar zo'n man was Gordon Downie niet. Dus zei hij het op 24 mei 20  »Buma/Stemra spreekt fraude nu opeens tegen: 'Dat is interpretatie geweest van journalisten' 
[Posted on Wednesday October 18, 2017] 
Het werd afgelopen zomer met veel bombarie gepresenteerd. De nieuwe directeur Wim van Limpt van aute  »Frans muziekblad zet zanger op cover die zijn vriendin doodsloeg - en moet diep door het stof 
[Posted on Wednesday October 18, 2017] 
Het zou elke maand een controversiële beslissing zijn om zanger Bertrand Cantat op de cover van een  »Gezongen versie van Kunst der Fuge biedt een uniek perspectief op Bachs zwanenzang 
[Posted on Monday October 16, 2017] 
De gezongen versie van Kunst der Fuge biedt een uniek perspectief op Bachs zwanenzang. Fascinerend o  Vraagje

Hoe luistert u naar Q5Radio ?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Q5Radio App

     

Social Media

Bezoekers

35163
VandaagVandaag40
GisterenGisteren245
Deze weekDeze week1589
Deze maandDeze maand5183
TotaalTotaal35163
54.80.10.56
gast 23
Copyright © 2017 Q5Radio  Rights Reserved.