• Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

--

Draait nu

Stream

Tunein

Geen geluid. klik op de play button

Facebook

Globe

 

Tracks worden gedraaid op de oneven uren van 09.00 tot 23.00 uur

Album voor week 33

 

George Thorogood is een bluesrock-gitarist die met zijn Destroyers in de jaren ’80 ongekend populair was. In het MTV-tijdperk regende het gouden platen voor deze band, die consistent stevige bluesrock maakte. Vanaf de jaren ’90 daalde de plaatverkoop gestaag, maar live bleef Thorogood voor volle zalen spelen. Gek genoeg is Party Of One de allereerste soloplaat van deze gitarist die zijn inspiratie vooral bij oude blueshelden als Elmore James, Hound Dog Taylor en Chuck Berry haalt. George gaat terug naar de basis en speelt hier dan ook voornamelijk akoestische blues, met slide-gitaar, dobro en harmonica. Nummers van Robert Johnson, John Lee Hooper en Elmore James, maar ook van Bob Dylan en Johnny Cash. Allemaal artiesten die hem beïnvloed hebben of belangrijk voor hem waren. Voor Thorogood wordt hiermee een lang gekoesterde wens vervuld. Het was even wennen voor hem om weer akoestisch te spelen, maar het resultaat klinkt fantastisch.

Gerelateerde afbeelding

Biografie:
George Thorogood (Wilmington, 24 februari 1950) is een Amerikaans bluesgitarist. Hij is vooral bekend van zijn hit “Bad to the Bone”. Thorogood en zijn band The Destroyers hebben 16 studioalbums uitgebracht, waaronder vijf die goud hebben behaald.

Bandleden
The Destroyers

George Thorogood – stem and gitaar
Billy Blough – basgitaar (1977–heden)
Jeff Simon – drums, percussie (1974–heden)
Buddy Leach – saxofoon (2003–heden)
Jim Suhler – gitaar (1999–heden)
Oud-leden

Ron "Roadblock" Smith – gitaar (1973–1980)
Hank "Hurricane" Carter – saxofoon (1980–2003)
Steve Chrismar – gitaar (1985–1993)

Discografie
Studioalbums met the Destroyers
1974: Better Than the Rest (heruitgave door MCA in 1979)
1977: George Thorogood and the Destroyers
1978: Move It on Over
1980: More George Thorogood and the Destroyers
1982: Bad to the Bone
1985: Maverick
1986: Nadine
1988: Born to Be Bad
1991: ''Boogie People"
1993: ''Haircut"
1997: ''Rockin' My Life Away"
1999: ''Half a Boy and Half a Man"
2003: ''Ride 'Til I Die"
2003: ''Who Do You Love?"
2006: ''The Hard Stuff"
2009: ''The Dirty Dozen"
2011: 2120 South Michigan Ave
Live albums
1982: Live in Boston
1986: Live
1995: Live: Let's Work Together
1999: Live in '99
2004: 30th Anniversary Tour
2013: Live At Montreux 2013
Compilaties
1992: The Baddest of George Thorogood and the Destroyers
1992: Anthology
2004: Greatest Hits: 30 Years of Rock
2005: The Best Of
2007: Taking Care of Business (dubbele cd van Ride 'Til I Die)


 

 

Taal


Verzoek aanvragen

Webcam

Licentie

Nieuwsflits

AIMP player


Een super gave speler voor op de pc of notebook. Na jaren is de stekker uit Winamp getrokken en wat moet je dan. Toen kwam ik een jaar geleden deze player tegen. En zeker een goed alternatief voor het populaire winamp.

aimp 1

 

De Player klink super goed zowel voor je eigen muziek bestanden als voor online radio. Verder ondersteund deze player bijna alle formaten en kan je er bijna alles mee afspelen.

Het leuke is ook dat je diverse skins kan downloaden. En deze geven je player net dat beetje extra.

aimp2aimp3

 

Download de player gratis via deze link.

We wensen je veel plezier met AIMP player en niet vergeten Q5Radio bij je favorieten te zetten.

Q5Radio Team.

Muziek Nieuws

»'De festivaloutfit is een cultuurfenomeen geworden' 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
De hipste festivaloutfit op Lowlands is rijp voor het museum. Centraal Museum viert honderd jaar mod  



»Deze zes acts mag je echt niet missen op Lowlands 2017 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Van de massale Grote 25 Jaar A Campingflight To Lowlands Paradise Greatest Hits Sing-a-Long tot eig  



»Misschien dacht Adams zelf ook: 'Klaar met het gezanik: rocken met die hap' 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Het verhaal 'Ryan Adams in TivoliVredenburg' begint als een niet zo geslaagde tragikomedie, en de ui  



»Zeister Muziekdagen: festival met een direct doel 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Geen foodtrucks op de Zeister Muziekdagen, wel strijkkwartetten om van te watertanden. Een festival   



»Wie is de beste Elvis op film? 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Veertig jaar na de dood van The King maakt Rob van Scheers de balans op met een toptien. Van Harvey   



»Video: Van Hema-rave tot 'SLAYER' - zes (min of meer willekeurige) legendarische Lowlands-verhalen 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Een sinaasappelgevecht of feest in de Hema: iedere Lowlands-editie gebeurt er iets waar iedereen het  



»'Veredeld weekend blowen en zuipen': hoe ging het er op Lowlands in 1998 aan toe? 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Vrije liefde, zuipen en vooral alle chemicaliën gebruiken die nodig zijn om drie dagen wakker te bl  



»Onze tv-recensent stuitte op deze bijzondere video van Elvis Presley op zoentocht 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
The King draagt een wit pak met een opstaande kraag tot aan zijn oren en zijn bakkebaarden bestrijke  



»Video: Witte Elvis veroorzaakte met zwarte muziek een oerknal in de rock 'n roll 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Elvis Presley is vandaag precies 40 jaar dood. Elvis-adept John Schoorl legt uit waarom hij altijd g  



»Wie tongt hier met Elvis? De mooiste verhalen over de King, op zijn veertigste sterfdag 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. We blikken terug aan de hand van   



»De wanhoop is nog niet uit zijn liedjes verdwenen, maar de zon breekt soms door 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Sinds hij de hardcore aan de kant heeft geschoven en zijn eigen, kwestbare liedjes ten gehore brengt  



»Future Islands-frontman: 'We konden de stap van klein naar groot best aan' 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Frontman Samuel T. Herring van die merkwaardige, zowel melancholisch als euforisch klinkende Amerika  



»Alt-J: slim en fascinerend óf irritant kunstacademiegeneuzel? 
[Posted on Wednesday August 16, 2017] 
Muzikale collages maken ze, sprokkelpop die op toeval is gebaseerd en toch ook een reactie is op de   



»Het cassettebandje is terug als goedkoop en ludiek hebbedingetje 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Na de herontdekking van vinyl maakt ook het cassettebandje een rentree. De geluidsdrager is vooral g  



»Lowlands wordt 25. We blikken terug in 25 hoogtepunten 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Lees de 25 Lowlandshoogtepunten volgens de Volkskrant en snap waarom het driedaagse festival in Bidd  



»Wie van de drie wint de GrachtenfestivalPrijs? 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Als de genomineerden van de GrachtenfestivalPrijs vanavond aan hun concert beginnen, heeft de jury h  



»Ons verslag van de eerste Lowlands-editie in 1993: 'Lowlands' biedt het beste in pop 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Rage Against The Machine, Smashing Pumpkins, The Verve en Tool waren de grote namen die optraden op   



»Hanenkammen en talloze oorbellen: dit droegen Lowlandsgangers in 1996 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Van hippie-sikjes tot T-shirts met Nijntje erop. In 1996 droegen festivalgangers op Lowlands vooral   



»Popster Taylor Swift wint zaak tegen radio-dj die in haar billen kneep 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift (27) heeft gisteren de rechtszaak gewonnen tegen voormalig r  



»Maria Martin-Boeke was beschermvrouwe muzikaal erfgoed 
[Posted on Tuesday August 15, 2017] 
Ze deed er na de dood van haar man alles aan zijn muzikale nalatenschap veilig te stellen. Maria Mar  



Vraagje

Hoe luistert u naar Q5Radio ?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Q5Radio App

     

Social Media

Bezoekers

22099
VandaagVandaag150
GisterenGisteren177
Deze weekDeze week638
Deze maandDeze maand2981
TotaalTotaal22099
54.156.92.138
gast 20
Copyright © 2017 Q5Radio  Rights Reserved.